SEGRE

BÀSQUET BASE

Del CN Tàrrega al Barça

El club blaugrana s’avança a Sant Adrià i Cornellà i incorpora la lleidatana Martina Peláez, una promesa que ja fa 1,84 metres amb 12 anys || Ha debutat amb l’equip infantil a València

Martina, amb el trofeu.

Martina, amb el trofeu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona ha aconseguit els serveis de la lleidatana Martina Peláez Ros, que amb 12 anys i 1,84 metres d’alçada està cridada a ser una de les referències interiors del bàsquet català i estatal. De fet, la jugadora formada al Club Natació Tàrrega era objecte de desig d’altres clubs, com el Sant Adrià, vigent campió de Catalunya i d’Espanya infantil, i el Cornellà, si bé al final tant ella com els seus pares es van decantar per la proposta del club blaugrana, de la qual Martina és fervent seguidora.

Aquesta temporada ha acabat el seu periple per la categoria mini i la que ve ja s’estrenarà en infantils. El mes de juny passat ja es va enfundar l’elàstica blaugrana en un torneig a València, on l’equip va acabar quart i ella va ser, malgrat la falta d’acoblament, una de les màximes anotadores. “Les companyes em van rebre molt bé. Tenia l’avantatge que una de les jugadores, l’Abril, està amb mi a la selecció catalana i ja em va explicar com anava tot”, assenyala la jove basquetbolista targarina.

Martina continuarà vivint i estudiant a la seua Tàrrega natal i es desplaçarà per entrenar-se i jugar

La Martina continuarà vivint i cursant els estudis –l’any que ve començarà primer d’ESO– a Tàrrega, per la qual cosa haurà de desplaçar-se per entrenar-se a Sant Feliu de Llobregat, on el Barça té instal·lada la seua secció femenina amb el CB Santfeliuenc. “En principi seran dos dies a la setmana més el dia de partit. Això suposarà un sacrifici, però de moment ho assumirem”, apunta la seua mare, la Lourdes Ros, a la qual va sorprendre l’interès de tants equips. “Les seues condicions físiques sembla que són molt bones i li veuen potencial. Al gener ja van contactar amb nosaltres”, explica la Lourdes, que assumeix que el bàsquet femení és a anys llum del masculí. “Serà un any de prova a veure com va tot, però ja està avisada que si baixen les notes tornarà al Tàrrega, encara que és aplicada i crec que ho portarà bé”, assevera la seua mare.

Aquest mes es concentra amb l’U12 espanyola Aquesta temporada ha suposat per a Martina Peláez un salt important en la seua progressió, confirmat per les convocatòries per a les diferents seleccions. A començaments d’any va acudir amb Catalunya al Campionat d’Espanya mini, en el qual es va penjar la medalla d’or, seguint els passos de la també lleidatana Anna Prim, i aquest mes ha estat convocada per participar en una concentració de la selecció espanyola U12, que se celebrarà del 28 de juliol a l’1 d’agost a la localitat val·lisoletana d’Iscar.

Martina, amb el trofeu.

Martina, amb el trofeu.

Martina, amb el trofeu.

Martina, amb el trofeu.

tracking