SEGRE

TENIS WIMBLEDON

Federer i Djokovic, finalistes

El suís guanya Nadal i el serbi Bautista, i impedeixen una final espanyola

Rafa Nadal s’acomiada dels aficionats, amb Federer al costat, després de caure contra el suís.

Rafa Nadal s’acomiada dels aficionats, amb Federer al costat, després de caure contra el suís.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suís Roger Federer es va venjar de la derrota que Rafa Nadal li va infligir fa gairebé sis setmanes a les semifinals de Roland Garros i el va vèncer ahir per 7-6 (3), 1-6, 6-3 i 6-4 per aconseguir la tercera victòria sobre el balear a Wimbledon, on disputarà la final demà (15.00) contra el serbi Novak Djokovic, defensor del títol, que va derrotar l’altre espanyol en semifinals, Roberto Bautista.

Si a París, en el camí per guanyar el torneig per dotzena vegada, Nadal es va imposar per 6-3, 6-4 i 6-2, en dos hores i 25 minuts, Federer va utilitzar la seua habilitat en herba per superar-lo en tres hores i dos minuts a l’All England, onze anys després de la gran final que tots dos van protagonitzar el 2008, quan Rafa va aconseguir el primer dels seus dos títols (2010).

En una jornada que podria haver sigut històrica per al tennis espanyol, amb dos dels seus representants a les semifinals per primera vegada en la història del torneig, Djokovic, que abans havia derrotat Roberto Bautista, per 6-2, 4-6, 6-3 i 6-2, en dos hores i 49 minuts, i després Federer, es van encarregar d’anul·lar el que podria haver sigut una fita.

Djokovic havia salvat una delicada situació en el setè joc del tercer set (3-3 i 15-40), davant de Bautista, però va acabar imposant després la seua llei i la seua experiència en aquestes rondes. Per al serbi serà la seua sisena final a l’All England Club i la 25 del Grand Slam. Per a Federer, la dotzena en aquest torneig, i la 31 en un major. Serà el duel 48 entre els dos, el segon que més vegades s’ha donat en la història del tenis, amb 25-22 per a Djokovic, que ha guanyat l’últim a les semifinals del Masters 1.000 de París l’any passat (7-6 (6), 5-7 i 7-6 (3), i que a Wimbledon ha triomfat en dos de les tres vegades que s’ha enfrontat al suís.

A les finals de 2014 i 2015 va guanyar el de Belgrad i a les semifinals del 2012 va triomfar el de Basilea. Mentre que Djokovic persegueix el seu cinquè títol a Wimbledon, Federer vol el novè.

Rafa Nadal s’acomiada dels aficionats, amb Federer al costat, després de caure contra el suís.

Rafa Nadal s’acomiada dels aficionats, amb Federer al costat, després de caure contra el suís.EFE

tracking