SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Un dia de descans extra

El gran grup es va relaxar en l’etapa més llarga, que no va registrar cap canvi || Va guanyar Groenewegen a l’esprint a l’avortar-se una escapada de 200 km

Rossetto i Offredo es revelen contra l’avorriment, però el seu esforç no va tenir premi.

Rossetto i Offredo es revelen contra l’avorriment, però el seu esforç no va tenir premi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la batalla de la sisena etapa a la Planche des Belles Filles, els ciclistes es van demanar un dia de descans anticipat en la setena jornada camí de Chalon-sur-Saône. Ahir va tocar la jornada més llarga de la present edició del Tour de França. Fins a 230 quilòmetres van recórrer els esforçats de la ruta, que en aquesta ocasió no van prémer l’accelerador com en altres ocasions. L’avorriment va ser majúscul en una jornada amb un guió esperat: una escapada buida, controlada, avortada en el seu tram final per l’empenta dels equips dels esprínters i una arribada massiva que coronés un dels velocistes, en aquest cas l’holandès Dylan Groenewegen.

La lletania provoca

Rossetto i Offredo van protagonitzar l’escapada del dia, que es va frustrar a pocs quilòmetres de meta

badalls

entre els ciclistes que han de despertar-se en el tram final, quan la cosa es posa seriosa i tota badada pot pagar-se cara en una carrera en la qual cada segon és or. Mentre la major part accepta amb enuig aquests trasllats per pobles engalanats per a l’ocasió, dos francesos semblen anar a contracorrent de la tendència oficial i es revelen contra l’avorriment.

Stéphane Rossetto i Yoann Offredo, habituals de les fugues suïcides, kamikazes del pilot, van criticar l’actitud dels seus companys. “Alguns, a part de les seues mares, crec que ningú més no sap que estan corrent el Tour”, va afirmar Offredo, del Wanti, que es va emportar l’honor de ser el combatiu de la jornada. Va compartir uns 200 quilòmetres de fuga amb un Rossetto que, en el seu primer Tour als 32 anys, un dels debutants més veterans de la història, s’està convertint en l’altre habitual de les escapades. A aquest admirador de Sylvain Chavanel tampoc no li agrada que els altres corredors visquin aquest tipus d’etapes “sense passió”. “És una pena que no hi hagi més candidats per a aquest tipus d’escapades. Pensava que es formaria un bon grup, però he atacat i gairebé ningú no ha seguit”, va assegurar.

També hi va haver badades, com les que van protagonitzar en els últims quilòmetres Yates, Nairo Quintana i Dan Martin, que es van quedar tallats per un vano i van haver d’esforçar-se molt per tornar a reenganxar-se. És el que té parar a orinar a 30 km de meta, relaxar-se en una etapa tranquil·la i confiar-se.

Arribats ja al tram final, els equips dels velocistes es van posar a tirar per col·locar els seus homes ràpids. El Jumbo Visma va pressionar per col·locar bé Groenewegen, que va ser l’home més ràpid al superar l’australià Caleb Ewan i l’eslovac Peter Sagan, en una etapa sense canvis a la general.

tracking