ATLETISME EUROPEU SUB-23

Aleix Porras, a la final de 400 tanques amb la seua segona millor marca

L’atleta d’Alpicat, tercer a la seua semifinal

Aleix Porras i Salvador Porras, ahir a la pista de Gavle.

El lleidatà Aleix Porras lluitarà avui per les medalles al Campionat d’Europa sub-23, que es disputa a la localitat sueca de Gavle. L’atleta d’Alpicat va ser tercer en la segona semifinal dels 400 tanques, amb la seua segona millor marca personal. Aleix va parar el crono en 50:50, molt a prop del seu millor registre, que està en 50:35. Porras és júnior de primer any, cosa que encara dóna més valor a aquesta final.

“Estem molt contents, perquè l’objectiu era aquest, posar-nos a la final”, explicava Salvador Porras, pare i entrenador de l’atleta lleidatà. Sobre les seues opcions de medalla va afegir que “veient els temps és una final en la qual estan tots molt igualats, per la qual cosa tot és possible”, va assenyalar.

D’altra banda, el granadí Ignacio Fontes, a l’imposar-se en els 1.500 m, va donar a l’atletisme espanyol el segon or als campionats. Fontes es va imposar, amb un crono de 3:50.30, dominant una prova en la qual sempre va anar ben col·locat. Poc abans, el jaenès Alberto González Moyano, amb un llançament de 74,36 metres, va guanyar l’or en el llançament de martell. La tercera medalla de la jornada la va aconseguir Abdessamad Oukhelfen, que va ser bronze als 5.000 metres. Espanya ja suma quatre metalls.