SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Bottas pren la 'pole position' a Lewis Hamilton a Silverstone

Sis mil·lèsimes van separar els dos pilots

Valtteri Bottas, al centre, va marcar la pauta seguit del seu company Hamilton i del jove Leclerc.

Valtteri Bottas, al centre, va marcar la pauta seguit del seu company Hamilton i del jove Leclerc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) va firmar, per un sospir, la pole position del Gran Premi de la Gran Bretanya, davant del seu company d’equip, el britànic Lewis Hamilton, que al traçat de casa va veure com el monegasc Charles Leclerc (Ferrari), tercer, va demostrar estar en un moment dolç. En una de les jornades de qualificació més igualades de la temporada, el pilot finès va firmar el millor temps (1:25.093) a la Q3, sent tan sols 6 mil·lèsimes més ràpid que el cinc vegades campió del món.

Silverstone és un dels traçats preferits de Hamilton, que ha guanyat quatre de les últimes cinc edicions del Gran Premi. Aquesta vegada va ser Bottas qui es va mostrar més sòlid en la tercera tanda de qualificació, amb gomes toves. Es va destapar amb el millor temps en el primer intent de volta ràpida de la Q3, moment en què Hamilton va cometre un petit error que el va deixar darrere del seu company. En la segona temptativa, el britànic es va quedar a les portes de superar el finès, que va firmar la desena pole de la seua carrera, la quarta de la temporada i la setena de Mercedes, clar dominador dels dissabtes en el que va de curs.

El madrileny no va superar la Q2 i va firmar el tretzè millor registre, per la qual cosa sortirà des de la 7a fila

La jerarquia de l’esquadra de l’estrella, tanmateix, no va ser aclaparadora. En la qualificació, el Ferrari de Charles Leclerc, que arribava de firmar la pole a Àustria, es va quedar tan sols a 79 mil·lèsimes de Bottas. La notable actuació de Leclerc, que sortirà des de la segona fila de la graella al costat de Max Verstappen (Red Bull), que va acabar quart, va contrastar amb les males sensacions del seu company, l’alemany Sebastian Vettel, que va acabar sisè, a gairebé 7 dècimes de Bottas. Carlos Sainz va ser tretzè i sortirà des de la setena fila.

tracking