SEGRE

NATACIÓ CAMPIONAT DEL MÓN

Carbonell supera Mengual

Ahir es va penjar la plata en solo tècnic i ja acumula 21 medalles als Mundials, una més que la seua ara entrenadora || És a una d’Andrea Fuentes, la que més en té comptant tots els campionats

Carbonell supera Mengual

Carbonell supera MengualEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ona Carbonell es va penjar ahir a Gwangju (Corea del Sud) la medalla de plata en solo tècnic, la primera de la representació espanyola als Mundials de la disciplina i el vint-i-unè que aconsegueix la barcelonina en la seua carrera en aquests campionats, amb la qual cosa supera a la classificació històrica espanyola Gemma Mengual, amb qui estava empatada a vint medalles.

Amb el seu excel·lent exercici inspirat en un discurs del líder sud-africà Nelson Mandela als Premis Laureus i vestida amb un banyador mapamundi, la barcelonina va tornar a enlluernar els jutges, que li van atorgar una puntuació de 92.5002 –27.9000 en execució, 28.3000 en impressió artística i 36.3002 en elements–, millorant la puntuació de la preliminar –91.8259.

Amb un exercici basat en un

Tanmateix, quedava de nou darrere de la nadadora que va saltar just abans que ella a la piscina del Gimnàs Yeomju, la russa Svetlana Kolesnitxenko, que va confirmar la seua superioritat de la preliminar, on havia assolit una puntuació de 94.1126, a l’aconseguir sota el Survivor de Destiny’s Child un imbatible 95.0023 dels jutges. El podi el va completar la japonesa Yukiko Inui, que amb un fantàstic 92.3084 va inquietar Carbonell i va millorar la nota de divendres –91.7284– per penjar-se finalment el bronze davant de la ucraïnesa Marta Fiedina –91.3014.

D’aquesta manera, Carbonell, en el seu setè Campionat del Món, el quart com a solista, repeteix el color del metall que va conquerir a la mateixa prova als Mundials del 2017 a Budapest, on Kolesnitxenko també la va privar de pujar a dalt de tot del podi.

És la seua tercera plata seguida en la modalitat després de l’obtinguda també a Kazan 2015, i la quarta medalla consecutiva després d’aconseguir el bronze a Barcelona 2013. En total s’ha penjat 21 medalles als Mundials (un or, onze plates,amb la d’ahir, i nou bronzes), superant d’aquesta manera les 20 de Gemma Mengual (1 or, 12 plates i 7 bronzes), inseparable companya i ara a l’equip tècnic, que en tota la seua carrera en va aconseguir 20 en Mundials. Ara el proper repte és assolir el rècord absolut d’Andrea Fuentes, que es va penjar 36 medalles (16 en Mundials, 4 d’olímpiques i 16 europees) en tota la seua vida esportiva. Ara Carbonell en té 35: 21 en Mundials, 2 d’olímpiques i 12 europees, i oportunitats a Gwangju d’atansar-se al nou repte.

D’altra banda, Pau Ribes i Emma García van acabar sisens a la preliminar de duo mixt tècnic de sincronitzada i van accedir a la final, mentre que la selecció espanyola femenina de waterpolo platja es va estrenar als campionats amb un triomf davant d’Austràlia (10-17).

Carbonell supera Mengual

Carbonell supera MengualEFE

tracking