ATLETISME INTERNACIONAL

Mireia Sosa, al Mundial de Romania de 50 quilòmetres

L’atleta del Xafatolls competirà a la ciutat de Brasov l’1 de setembre

Mireia Sosa ja va participar l’any passat al Mundial de 100 quilòmetres, en el qual va ser ‘finisher’.

L’atleta lleidatana Mireia Sosa, de l’AE Xafatolls de Mollerussa, ha estat convocada per la Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) per competir en el Campionat del Món dels 50 quilòmetres, que se celebrarà l’1 de setembre a Romania. Abans de viatjar a la ciutat de Brasov, Mireia i la resta d’atletes convocats per a aquesta cita internacional –sis en total– participaran en una concentració preparatòria, que tindrà lloc a Sòria del 27 d’aquest mes fins al 6 d’agost.

Mireia Sosa va nàixer a Tarragona el 7 de juliol del 1980, encara que fa una vintena d’anys que resideix a Alpicat. Es va traslladar a Lleida per estudiar INEF, és una habitual a les competicions atlètiques que s’organitzen a les comarques de Lleida i s’ha especialitzat en llargues distàncies.

No és la primera vegada que Mireia representa Espanya en una competició internacional. L’any passat va ser seleccionada per competir en el Campionat del Món dels 100 quilòmetres, que es va celebrar a Croàcia. Va aconseguir finalitzar la prova, va ser la novena classificada a la seua categoria i Espanya va finalitzar en sisena posició.

Té un notable palmarès i, a banda de nombroses victòries a les principals curses lleidatanes, ha sigut quatre vegades campiona de Catalunya de marató o medalla de bronze al Campionat d’Espanya dels 50 quilòmetres, entre molts altres èxits.

L’atleta lleidatana no va deixar l’atletisme ni quan es va quedar embarassada de la seua filla Blau, de 6 anys. Com ella mateixa explicava, “l’embaràs va ser un repte. Vaig deixar de competir però no d’entrenar-me. Feia el·líptica, bicibleta, peses... Vaig estar fent exercici fins a vuit hores abans del naixement de la Blau”. Després de ser mare va tornar a la competició i ha aconseguit els seus millors resultats esportius sent mare. “Quan vaig tornar a competir vaig fer una temporada per emmarcar, ja que vaig guanyar el meu primer campionat de Catalunya i vaig guanyar les cinc mitges maratons en les quals vaig competir a la província de Tarragona”, afegeix. Davant d’aquesta nova experiència internacional, Mireia es planteja el Mundial amb la seua habitual ambició i el desig de “quedar al més amunt possible”.