ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Pur espectacle

Més de 350 corredors van desafiar la muntanya amb la prova de 68 quilòmetres que obria la Buff Epic Trail || Ernest Ausiró i Andreu Simón van creuar junts la línia de meta a Barruera

Ernest Ausiró i Andreu Simón, del mateix equip, van creuar junts la meta dels 68 quilòmetres.ESCOBEDO HEART

El Buff Epic Trail de la Vall de Boí va arrancar ahir l’edició més multitudinària de la seua història –3.000 atletes en totes les disciplines– amb la prova marató, el Memorial Joan Rojas, en el qual 350 corredors van afrontar un recorregut de 68 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu. En categoria masculina hi va haver doble guanyador, ja que Ernest Ausiró i Andreu Simón, tots dos del BUFF Pro Team, van creuar junts la meta situada a Barruera.

“Hem corregut pràcticament tota la prova junts. Si haguéssim disputat a l’esprint l’arribada, hi hauria hagut només un segon de diferència. Hem pensat que seria més bonic per a nosaltres i per al públic entrar junts a meta. Al cap i a la fi som amics i companys d’equip”, va dir Ausiró a meta. El duo guanyador va invertir un temps de 8h:41:04, mentre que el txec Jakub Uherek, que va completar el podi, va entrar gairebé una hora després (9h:24:38).

La present edició de la Buff Epic Trail reuneix 3.000 atletes, el rècord absolut en la història de la prova

La lluita per la victòria en categoria femenina també va ser espectacular. La guanyadora va ser Elisabeth Ríos, amb un temps d’11h:53:06. Després d’ella van entrar Aida Pérez i Belinda Ortiz, totes elles extenuades, però el que han viscut a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a les muntanyes de la Vall de Boí, serà una cosa que no oblidaran mai.

Com tampoc no ho faran el miler de corredors i corredores que van prendre la sortida, també des de Barruera, de la BUFF® Epic Trail de 26 quilòmetres by SCOTT, amb 1.800 metres de desnivell positiu pertanyent a les Skyrunner National Series. La corredora del Salomon Eli Gordón, que ha hagut de superar diverses lesions aquest any, es va proclamar vencedora amb un temps de 3h:16:50, dominant de principi a fi. La van acompanyar al podi la polonesa Martyna Kantor (03:37:10) i la francesa Laurence Santanac (03:39:49).

En categoria masculina, la prova no es va decidir fins als últims quilòmetres, en els quals Borja Zubizarreta es va col·locar en primera posició per entrar a meta amb un temps de 2h:52:17. La segona plaça va ser per a Rubén Hernández (2h:54:14), mentre que el tercer calaix del podi el va ocupar el corredor del BUFF®-SCOTT MTB Team Pau Zamora. Les dos carreres van ser un avançament de la prova reina d’avui, la Supersky Race (doble puntuació) de les Migu Run Skyrunner World Series. Els 42 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu posaran a prova la resistència dels millors especialistes del món. Entre els inscrits figuren els set primers atletes del rànquing mundial masculí, així com quatre de les deu millors dones. La jornada es completa amb una prova de 12 quilòmetres oberta a tots els públics.