SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Escapada i victòria

El sud-africà Impey, que ja va ser mallot groc el 2013, va rematar amb triomf a l’escapar-se amb 14 ciclistes, tres espanyols entre ells || Alaphilippe segueix líder

El sud-africà Daryl Impey creua exultant d’alegria la meta situada a Briude.

El sud-africà Daryl Impey creua exultant d’alegria la meta situada a Briude.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Nacional del 14 de juliol a França serà inoblidable per al sud-africà Daryl Impey, guanyador d’una novena etapa marcada per una escapada nombrosa que va arribar al poble de l’ídol nacional, Romain Bardet, un dia, aquesta vegada sí, de transició. Dia de festa oficial que es va reflectir en el Tour. Una escapada de catorze homes va escriure la història del trajecte de 170 quilòmetres entre Saint Étienne i Briude. Un d’ells, Daryl Impey, que va passar a la història un 4 de juliol del 2013 per ser el primer africà a vestir el mallot groc, va aixecar els braços a la localitat de l’Alvèrnia, després de batre a l’esprint el belga Tiesj Benoot (Lotto Soudal), l’home que va guanyar l’Strade Bianche el 2018.

En una nova jornada al massís central i amb un recorregut ideal per a escapades, van ser catorze els corredors que es van animar en els primers quilòmetres a tramar l’escapada, entre ells el manxec Jesús Herrada (Cofidis), l’asturià Iván García Cortina (Bahrain-Merida) i el barceloní Marc Soler (Movistar), que ho va fer, en l’ascens de l’Aurec-sud-Loire, port de primera categoria amb un pendent mitjà de l’11%. Al darrere, a més de set minuts, el Deceuninck-Quick Step del mallot groc Alaphilippe provava d’imprimir ritme al pilot.

El pilot, amb els favorits al capdavant, va fer un respir i va permetre la fuga, que va tenir 15 minuts de renda

A poc a poc, es confirmava que la victòria seria en aquella escapada. El noruec Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) s’emportava l’esprint intermig d’Arlanc, i en la pujada al Côte des Guillaumanches, de tercera categoria, l’australià Simon Clarke (EF Education First) i l’eslovè Jan Tratnik (Bahrain-Merida) intentaven escapar-se, cosa que els seus companys no van permetre. Després d’alguns intents més, va ser l’austríac Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) el que va aconseguir marxar sol al capdavant de la cursa a 40 km de meta, però la seua aventura va acabar a les primeres rampes de la Côte de Saint-Just. Allà van saltar del grup Impey i Benoot. Després van sortir algunes unitats, però el triomf estava reservat per al duo. Al final, va ser fàcil el desenllaç per al ciclista de Johannesburg, de 34 anys, molt més ràpid que el seu oponent. Al darrere van anar arribant en degoteig la resta de ciclistes de l’escapada, sense sort entre els espanyols. Soler va entrar a 1.50 al costat de García Cortina, i a 2.42 ho va fer Herrada. El pilot, a ritme cicloturista, va passar la meta amb 16.25 minuts de retard. A la general, i amb els favorits pensant en el dia de descans de demà i al Pirineu, sense novetat. Alaphilippe al davant, seguit de l’italià Giulio Ciccone (Trek) i del gal Thibaut Pinot (Groupama), Geraint Thomas (Ineos), quart.

tracking