SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Hamilton regna en el caos

El pilot anglès es va beneficiar de la sortida del ‘safety car’ i d’una mala estratègia de Bottas per sumar la setena victòria || Vettel va arrasar Verstappen i va donar el podi a un gran Leclerc i Sainz, sisè

Moment del xoc entre Vettel i Raikkonen, que van haver d’abandonar de bon començament, amb Verstappen al darrere.

Moment del xoc entre Vettel i Raikkonen, que van haver d’abandonar de bon començament, amb Verstappen al darrere.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la setena victòria de la temporada en 10 carreres i es catapulta al liderat del Mundial d’F-1 amb 39 punts ja sobre el seu company Valtteri Bottas, que va quedar segon. L’anglès va sumar el sisè triomf a la Gran Bretanya, amb la qual cosa supera Jim Clark i Alain Prost, els dos amb cinc, una victòria facilitada per un oportú safety car, que li va possibilitar assaltar el liderat de Bottas sense necessitat d’avançar-lo.

La sortida va ser neta, sense tocs. Bottas va mantenir-se al capdavant de l’assetjament de Hamilton, que va pressionar amb persistència el seu company per buscar el buit. L’anglès, amb gana, va llançar un atac demolidor amb el DRS a la volta 4, amb un exterior-interior que el va posar primer. Per només uns revolts, perquè Bottas li va tornar la jugada per recuperar la posició amb mestria. Tots dos, amb millor ritme, van començar a obrir espais respecte als perseguidors.

El madrileny, que també es va beneficiar de la sortida del cotxe de seguretat, va acabar en la sisena posició

Al darrere, Leclerc va conservar el tercer lloc, seguit de Verstappen i d’un Vettel, cinquè, que va guanyar la plaça a Gasly. Qui més va guanyar en l’arrancada va ser Carlos Sainz, del tretzè a l’onzè. El millor duel el van tornar a oferir Leclerc i Verstappen, com a Àustria, i com es barallaven al kàrting com nens. En aquesta ocasió, el mà a mà va començar a la volta 11 i va tenir el punt àlgid al pit-stop, al qual van entrar junts i van sortir junts, en paral·lel. Verstappen, més hàbil, va sortir davant del carreró de boxs, però es va menjar el primer revolt que li va arribar i Leclerc va recuperar la davantera. Als revolts posteriors, Max va tornar a la càrrega. Tanmateix, la sortida del safety car per accident d’Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) a la volta 20 va llançar aigua al foc i va provocar un canvi substancial en l’ordre de la carrera: els que no havien parat a canviar pneumàtics ho van fer en aquell moment, i entre ells, Hamilton, que va poder assaltar el liderat sense necessitat d’avançar Bottas, que encara havia de posar el pneumàtic tou. L’altre gran perjudicat va ser Leclerc, a qui Ferrari el va fer parar una volta després i va caure a la sisena. Sainz també se’n va beneficiar, al pujar al setè lloc.

Al replegar-se el cotxe de seguretat, amb mitja carrera al davant (26 voltes), Leclerc i Verstappen van iniciar el segon assalt de la baralla, que es va saldar amb l’avançament de Mad Max després de diversos girs d’autèntica lluita. Després de sobrepassar també el seu company Gasly, Vettel es va convertir en el seu següent objectiu. Després que Leclerc superés Gasly (volta 36) i que Verstappen es posés en zona de DRS per atacar Vettel i assaltar la tercera posició, tot va canviar. A la volta 38, l’holandès va passar net per fora el tetracampió del món, que a l’intentar tornar-li l’avançament se’l va carregar. L’incident va acabar amb Verstappen cinquè i Vettel penalitzat amb 10 segons, fet que deixava via lliure a Leclerc per ser tercer. Al davant, a Hamilton ja no li va perillar la victòria, una de les més plàcides de les 80 que atresora ja en la F1 i que l’atansa al títol.

Moment del xoc entre Vettel i Raikkonen, que van haver d’abandonar de bon començament, amb Verstappen al darrere.

Moment del xoc entre Vettel i Raikkonen, que van haver d’abandonar de bon començament, amb Verstappen al darrere.EFE

tracking