SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Oriol Cardona i Sheila Avilés brillen a la Buff Epic Trail

L’atleta de Banyoles passa a liderar el circuit mundial de Skyrunning

La igualadina Sheila Avilés va aconseguir una victòria disputada.

La igualadina Sheila Avilés va aconseguir una victòria disputada.ESCOBEDO HEART

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Buff Epic Trail 2019 va abaixar ahir el teló amb la disputa de la prova reina, la SuperSky de 42 quilòmetres que era puntuable per a les Migu Run Skyrunner World Series i que atorgaven doble puntuació de cara a la classificació de la Copa del Món de l’especialitat. A la línia de sortida de Barruera, 750 corredors, entre els quals hi havia els millors skyrunners del món, tant en categoria femenina com a masculina, que iniciaven a les 8.00 la seua aventura per la Vall de Boí mirant al cel, ja que amenaçava una pluja que va arribar superat el migdia.

La competició en les dos categories va estar molt disputada. El japonès Ruy Ueda, actual líder del rànquing mundial, va manar durant pràcticament tota la prova fins que va ser superat per diversos rivals en l’última de les pujades al Port de la Gelada. El primer a cobrir els 42 quilòmetres, amb 2.800 metres de desnivell positiu, va ser el gironí Oriol Cardona, amb un temps de 4 hores, 8 minuts i 2 segons. Al podi l’acompanyaven el britànic Jonathan Albon (4h.10:21), cinquè del rànquing, i el marroquí nacionalitzat espanyol Zaid Ait Malek (4h.11:07), quart de la general. Ueda va entrar finalment quart.

La cursa femenina va ser igual d’espectacular. D’inici va sorprendre Johanna Åström. La sueca, en una de les seues primeres carreres internacionals, va prémer l’accelerador des de l’inici i va ser capaç d’obrir una diferència de dos minuts amb la igualadina Sheila Avilés, i més de cinc minuts amb l’holandesa Ragna Debats, segona del rànquing mundial. Es quedava allà una de les favorites, la nord-americana Megan Kimmel per un dolor a l’esquena. Avilés va consumar en l’últim tram l’avançament a Åström, fins a creuar la línia de meta a Barruera després de 4 hores, 37 minuts i 40 segons. La nòrdica va quedar segona (4h.42:52) i la britànica Holly Page (4h.54:20’’) va completar el podi. Debats va acabar a la quarta plaça, seguida de la francesa Anne-Lise Rousset.

Després d’aquests resultats, Oriol Cardona i Ragna Debats se situen líders provisionals de les Skyrunner World Series, que tindran les següents cites amb la Royal Ultra Skymarathon Gran Paradiso i la Skyrace Comapedrosa d’Andorra en les properes dos setmanes.

Ahir, en l’última jornada del BUFF Mountain Festival, també es va disputar la distància de 12 quilòmetres i 480 metres de desnivell positiu en què van triomfar Vinyet Noguero i Loic Robert.

Victòria boliviana a la prova de BTT

La bicicleta de muntanya també va tenir el seu protagonisme al Buff Epic Festival amb la disputa de l’Scott Marathon Cup 2019 de BTT, una carrera que va reunir més de 300 bikers. Les victòries van ser per al bolivià Ever Alejandro, que es consoliden en el liderat, i Helena Isanta, si bé Sílvia Roura, ahir tercera, continua com a líder.

La igualadina Sheila Avilés va aconseguir una victòria disputada.

La igualadina Sheila Avilés va aconseguir una victòria disputada.ESCOBEDO HEART

La igualadina Sheila Avilés va aconseguir una victòria disputada.

La igualadina Sheila Avilés va aconseguir una victòria disputada.ESCOBEDO HEART

tracking