TENIS WIMBLEDON

Una victòria èpica

El serbi Novak Djokovic venç per cinquè cop al torneig londinenc en la final més llarga de la història || Supera Federer 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6 i 13-12 (3)

Djokovic i Federer, ahir després de la final més llarga de la història de Wimbledon, que va ser per al serbi.EFE

Novak Djokovic va salvar dos boles de partit i va vèncer Roger Federer en una final èpica, per 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6 i 13-12 (3), en la final més llarga de la història de Wimbledon, per guanyar aquest torneig per cinquena vegada en la seua carrera, igualar Bjorn Borg, superar Rod Laver, i sumar a més el segon gran aquest any després de l’Open d’Austràlia al gener.

La del 2008, amb Nadal vencent Federer per 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (8) i 9-7 en quatre hores i 48 minuts, i acabant gairebé a les fosques, era fins ahir la final més llarga del torneig. En l’edició 133, Djokovic es va imposar en quatre hores i 57 minuts, estrenant a més en aquest partit la nova fórmula del desempat quan en el cinquè set s’arribés al 12-12. “Intentaré oblidar-ho”, va dir Federer al ser preguntat a la pista després de gairebé cinc hores de lluita, i provocant les rialles dels 15.000 espectadors. “Ha estat un gran partit, i llarg, ho he donat tot. He tingut moltes oportunitats, però sóc feliç amb la meua actuació. Felicitats, Novak, ha estat una bogeria”, va dir el suís. “Espero poder donar fe altra gent i que sàpiguen que als 37 no tot està acabat”, va afegir.

La final de Wimbledon va estrenar la nova fórmula de desempat quan al cinquè set s’arriba al 12-12

Djokovic porta ja 16 títols del Grand Slam, i s’atansa als 18 de Rafa Nadal, que malgrat, i gràcies al triomf del serbi mantindrà avui el lloc de número dos del món, amb 485 punts d’avantatge sobre Federer.

La carrera triomfal del serbi, campió l’any passat a l’All England Club, continua en els grans, que n’ha guanyat quatre dels últims cinc en què ha participat. Després del seu pas per Wimbledon el 2018, amb victòria davant del sud-africà Kevin Anderson, va guanyar després el US Open contra l’argentí Juan Martín del Potro, i va sortir campió contra Nadal a la final de l’Open d’Austràlia al gener. Només ha fallat a Roland Garros, on va cedir davant de l’austríac Dominic Thiem a semis. “Aquesta ha estat, si no la més emocionant final que he jugat, top dos o tres. He jugat contra un dels millors de la història, que respecto molt”, va dir Djokovic.