SEGRE

NATACIÓ MUNDIALS

Històrica Ona Carbonell

Suma la medalla 22 i ja és la dona amb més metalls als Mundials i només la superen Michael Phelps i Lochte || Ahir es va penjar el bronze en Highlight

La selecció espanyola, amb Ona Carbonell, es va penjar ahir el bronze en la nova modalitat de Highlight.

La selecció espanyola, amb Ona Carbonell, es va penjar ahir el bronze en la nova modalitat de Highlight.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ona Carbonell va fer ahir història als Campionats del Món de Gwangju al convertir-se en la nadadora amb més medalles de la història dels Mundials FINA. La barcelonina va formar part de l’equip espanyol, que es va penjar el bronze en la nova modalitat Highlight, i va sumar d’aquesta manera la vint-i-dosena medalla mundial. Ona, que fa només uns dies va guanyar la plata en solo tècnic i va superar els vint metalls de Gemma Mengual, avança la russa Natalia Ixtxenko, i és tercera a la classificació absoluta després de Michael Phelps i Ryan Lochte. “Estic flipant. És que és una cosa que he d’assimilar, és molt fort, de veritat. Era conscient de les meues medalles però no d’això, n’estàs segur?”, comentava Ona al responsable de premsa de l’RFEN que va recollir les seues declaracions després de baixar del podi de Highlight.

Des que va debutar als Mundials de Melbourne el 2007, Ona ha estat present en sis campionats, en els quals ha sumat 22 medalles (un or, deu plates i onze bronzes), la qual cosa a més de convertir-la en la nadadora amb més metalls en artística li permet ser la dona amb més medalles en Mundials de natació. Ara, només Michael Phelps, amb 33, i Ryan Lochte, amb 27, la superen en la història dels Mundials.

La selecció espanyola va aconseguir la medalla de bronze a la prova de Highlight gràcies a la seua interpretació del Thunderstruck de la banda AC/DC, superada per Ucraïna, medalla d’or, i Itàlia, medalla de plata. Atònits van deixar públic i jutges les nadadores espanyoles, amb els seus elèctrics cops a l’aigua del gimnàs Yeomju. Van ser les primeres a nadar entre les medallistes, i van obtenir un efímer primer lloc ja que els el va prendre Ucraïna, la gran favorita en una prova sense Rússia, Japó ni Xina. Itàlia, sempre en un duel constant amb l’Espanya actual, també va superar les noies dirigides per Mayu.

Per la seua part, Ona va ser segona ahir al darrere de la russa Svetlana Romaxina a la fase preliminar del solo lliure. La russa se’n va anar als 96.4667 punts, pels 93.8333 de la barcelonina, amb prou marge sobre la japonesa Yukiko Inui, tercera. Virtualment, Ona sumaria avui una altra medalla de plata, ja que sembla impossible robar l’or a Romaxina i, tret d’una conjunció de sorpreses, Inui està lluny, així com la ucraïnesa Marta Fiedina i la canadenca Jacqueline Simoneau. En cas de confirmar-se, sumaria la tercera medalla, a l’espera dels duos.

tracking