SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Una llegenda per al Cadí la Seu

La pivot barcelonina Luci Pascua, de 36 anys i màxima rebotadora històrica de la Lliga Femenina, tanca la plantilla || Ha guanyat una Lliga i acumula vuit medalles amb la selecció espanyola absoluta

Luci Pascua, durant un partit aquesta temporada amb el Gernika.

Luci Pascua, durant un partit aquesta temporada amb el Gernika.FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu tancarà la plantilla 2019-2020 amb el fitxatge de la veterana pivot barcelonina Lucila Pascua, de 36 anys i 1,96 metres d’estatura, tota una llegenda de la Lliga Femenina. De fet, la jugadora de Ripollet és la màxima rebotadora històrica de la màxima categoria, en la qual ha jugat durant disset temporades en cinc equips diferents (Mann Filter, Lleó, Perfumerías Avenida, Conquero i Gernika). La seua incorporació injectarà una dosi necessària d’experiència a un equip eminentment jove, que aquesta temporada farà el debut oficial a l’Eurocup, una competició que Luci ha disputat en quatre ocasions, a més d’altres dos a l’Eurolliga.

Pascua també ha destacat a nivell internacional amb la selecció espanyola, que ha defensat en 244 ocasions, i es tracta de la cinquena jugadora amb més internacionalitats. En el seu llarg periple ha disputat 4 Mundials, 2 Jocs Olímpics i 5 Campionats d’Europa absoluts, ha guanyat la plata als Jocs Olímpics de Rio 2016, Mundial de Turquia 2014 i Europeu d’Itàlia 2007, i el bronze als campionats d’Europa Grècia 2003, Turquia 2005, Letònia 2009 i Hongria-Romania 2015 i al Mundial de República Txeca 2010. A nivell domèstic ha guanyat una Lliga, una Supercopa d’Europa, una Supercopa d’Espanya i dos Copes de la Reina, tot això durant les dos campanyes que va jugar amb el Perfumerías, a excepció d’un títol coper que va guanyar amb el Conquero de Huelva.

Formada al Sant Gabriel de Ripollet i al CN Sabadell, Pascua es va incorporar al Segle XXI durant la temporada 1997-98, i va debutar a la Lliga Femenina quatre temporades després de la mà del Mann Filter, equip en el qual ha jugat vuit campanyes en tres etapes diferents. Durant la passada va defensar els interessos del Gernika Bizkaia, quart classificat i en el qual va fer de mitjana 2,8 punts, 3,9 rebots, 1 assistència i 5,5 punts de valoració en els gairebé quinze minuts que va jugar per partit.

tracking