TRIATLÓ COMPETICIÓ

El lleidatà Jordi Montraveta triomfa a la Copa d'Espanya de Mequinensa

El corredor de Cervera, en el moment de creuar la línia de meta.

L’elit del triatló espanyol es va citar ahir a Mequinensa per participar en el III Half Triatló de la localitat, cinquena prova puntuable per a la Copa Espanya de l’especialitat que va comptar amb prop de 250 inscrits. El primer a creuar la meta, contra pronòstic, va ser el lleidatà Jordi Montraveta, del Fast Triatlon Club Natació Montjuïc, que es va veure afavorit per l’abandó de Francesc Godoy, el favorit i acabat de coronar campió d’Espanya de llarga distància, que va haver de retirar-se en el segment de carrera a peu. El corredor de Cervera va batre, a més, el rècord de la prova, ja que el va rebaixar en 12 minuts fins a les 4 hores, 7 minuts i 20 segons. La segona plaça, i malgrat la lesió que arrossegava, va ser per a Cristóbal Dios, de l’AD Tri-penta Terras de Lugo, seguit de Mikel Múgica Bikuña, del Saltoki Diquesi Trikideak.

En categoria femenina també va saltar la sorpresa i Usoa Ostolaza, del Saltoki Diquesí Trikideak, va guanyar amb un temps rècord de 4 hores, 47 minuts i 38 segons per recórrer els 113 quilòmetres de la prova, i va superar Helena Alberdi, del Yepa! Triatloi Kluba i campiona d’Espanya 2019 de llarga distància, que va ser segona. La tercera plaça de la general se la va emportar Mercè Tusell, del Club Triatló Granollers.