ATLETISME CAMPIONAT D'EUROPA SUB-20

Plata per a Bernat Erta

L’atleta lleidatà torna a rebaixar, com a semifinals, la seua marca personal als 400 metres amb 46.24 i lidera el rànquing espanyol absolut de l’any || Avui pot assolir una altra medalla en el 4x400

Bernat Erta Majó mossega la medalla de plata que va guanyar en la cursa dels 400 metres ahir a l’Europeu sub-20.SEGRE

El lleidatà Bernat Erta es va proclamar ahir a Boras (Suècia) subcampió d’Europa sub-20 de 400 metres amb marca personal inclosa (46.24), en una final guanyada per l’italià Edoardo Scotti amb 45.85. El nou èxit europeu d’Erta, de 18 anys, es produeix quatre mesos després de córrer l’últim relleu del 4x400 espanyol que va obtenir a Glasgow la medalla de plata –amb rècord d’Espanya, 3:06.32– en els Europeus absoluts en sala després d’un aferrissat duel amb el consagrat belga Kevin Borlee, formant equip amb Óscar Husillos, Manuel Guijarro i Lucas Búa.

Erta va sortir fort, intentant aguantar Scotti, però a la recta final l’italià se li va escapar i el lleidatà va esprémer al màxim el seu últim alè fins a assolir la plata amb aquest 46.24, que rebaixa en 4 centèsimes la seua marca a les semifinals. Bernat, el germà del qual, Arnau, és corredor de tanques i entrena el seu pare Quim, és ara mateix el líder del rànquing d’Espanya absolut de 400. I avui pot aconseguir una segona medalla amb el relleu 4x400 que ahir sense ell –va ser reservat perquè tenia la carrera individual– va passar a la final guanyant la seua sèrie i amb el tercer millor temps.

“He sortit més fort per intentar enganxar-me a Scotti, però ell ha tirat fort del 200 al 300”

La plata de l’atleta lleidatà és la tercera medalla de l’equip espanyol –les tres d’atletes catalans– en els Europeus de Boras (Suècia), després de l’or de María Vicente en heptatló i el bronze de Jaël Bestué en 200.

Pel que fa a la resta de la jornada dels atletes espanyols, Enrique Llopis es va quedar a dos centèsimes de la medalla de bronze a la final de 110 metres tanques. L’avilesa Andrea Jiménez va batre, amb una marca de 53.22 que li va donar el cinquè lloc a la final, un rècord d’Espanya que havia estat trenta anys en poder de la val·lisoletana Julia Merino amb 53.28.

Per la seua part, el tarragoní Adam Maijo es va classificar sisè a la final de 3.000 metres amb un temps de 8:20.88, rècord personal.

El mateix resultat –sisena– va obtenir Daniela García en el 800, igualant el millor resultat d’una espanyola en aquesta competició (Mayte Martínez el 1995) i amb marca personal de 2:05.43.

“És un any immillorable, però vull una altra medalla en el relleu”

Segur que Erta ha degut descansar bé de matinada després d’una intensa jornada. Els nervis previs a la carrera, la prova en si, el tràfec del protocol del podi, el test antidopatge, el bany de gel que recupera músculs i ossos i la tornada a l’hotel, on sopava prop de les onze de la nit. En declaracions a SEGRE, Bernat va comentar: “Estic supercontent. He gaudit molt. La veritat és que aquest és un moment increïble. Al començament d’aquesta temporada no vaig pensar que seria possible una cosa així, porto un any immillorable. Però demà [avui per al lector] tenim el relleu i buscaré una altra medalla. Després ja podré pensar en la festa.” “Sabia que Scotti tenia millor marca que jo i, a més, està més format muscularment. Per això la meua estratègia ha sigut sortir més fort de l’habitual per intentar enganxar-m’hi com a referència, però del metre 200 al 300 ell ha tirat fort i és on m’ha tret la diferència.”