BÀSQUET CAMPIONAT D?EUROPA SUB-20

Joaquín Prado, subcampió d'Europa sub-20 amb Espanya

L’equip que dirigeix el lleidatà només va cedir a la final amb l’amfitrió, Israel

Joaquín Prado, donant instruccions durant la final disputada ahir a Tel-Aviv.

Joaquín Prado, donant instruccions durant la final disputada ahir a Tel-Aviv.FIBA

La selecció espanyola de bàsquet que dirigeix el lleidatà Joaquín Prado es va haver de conformar amb la medalla de plata a l’Europeu sub-20 masculí al perdre a la final davant de l’amfitrió Israel (92-84), en un partit molt igualat fins al final del tercer quart, quan els amfitrions van començar a obrir distàncies en el marcador.

Espanya s’havia colat en la batalla pel títol però Israel va posar la qualitat i l’empenta del que juga a casa en els moments clau. Els jugadors que dirigeix l’assessor tècnic del Força Lleida (l’exjugador del Lleida Bàsquet Berni Álvarez és el seu segon) van saber reaccionar a un fort inici del rival per arribar amb tot molt igualat al descans (42-42).

Espanya va treure la defensa que la va portar fins a la final en el segon quart. Alocén, González i un Parrado que va aportar el seu físic van canviar de terç la final però Israel va tornar a la intensitat i la qualitat amb Madar i Avdija. Entre els dos van fer estralls als de Prado, amb Avdija (23 punts) com a màxim anotador i MVP del torneig.

A la represa hi va haver un intercanvi de cops, amb molts triples i molt encert, però Espanya no en va sortir ben parada. Un triple d’Alber abans de l’últim quart va permetre la primera escapada d’Israel (64-58) des dels primers minuts. Els de Prado no van aconseguir contrarestar el poder del rival, ni van trobar solucions al joc alegre dels locals. Israel se’n va arribar a anar de 17 punts (88-71) a mitjans de l’últim quart i, encara que Espanya no es va rendir mai, va veure escapar-se el tercer or de la categoria.