SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Bernat Erta, convocat per a l'Europeu de Nacions

Segona presència amb la selecció absoluta del lleidatà, que correrà el 4x400

Bernat Erta Majó, durant el passat Europeu sub-20 a Suècia.

Bernat Erta Majó, durant el passat Europeu sub-20 a Suècia.MIGUÉLEZ/RFEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atleta lleidatà Bernat Erta Majó ha estat convocat per formar part de l’equip espanyol al Campionat d’Europa de seleccions nacionals, que se celebrarà del 9 a l’11 d’agost a la localitat polonesa de Bydgoszcz. Per segona vegada aquesta temporada, Erta formarà part de la selecció espanyola absoluta. El lleidatà, com ja va fer durant l’Europeu absolut indoor de Glasgow, on va aconseguir la medalla de plata, serà un dels rellevistes del 4x400.

El jove atleta de divuit anys, que està encara al seu primer any de júnior, va afirmar que no l’havia sorprès la convocatòria perquè havia parlat prèviament amb la direcció tècnica de la Federació Espanyola (RFEA) i que serà aquesta la competició amb què posarà fi a la temporada. “Ha estat una temporada molt bona, la temporada de la meua vida fins ara, i tinc moltes ganes de competir amb la selecció absoluta. Però ja havia decidit posar fi a la temporada després de l’Europeu sub-20 [va aconseguir una plata i un bronze] quan em van dir des de la Federació que em convocarien per a l’equip absolut. Porto una temporada molt carregada i vull descansar un mes per afrontar la pròxima amb garanties, ja que en l’horitzó hi ha els Jocs Olímpics de Tòquio”, va explicar l’atleta lleidatà.

D’aquesta forma, Erta no competirà en el Campionat d’Espanya absolut de la Nucia, entre el 31 d’agost i l’1 de setembre, i per tant tampoc optarà al Mundial de Qatar, que inusualment es disputarà entre el 28 de setembre i el 6 d’octubre per les altes temperatures del país àrab. “El calendari s’ha allargat molt aquest any i això no és bo perquè gairebé s’encavalcarà amb la pretemporada”, va assenyalar Erta.

Abans de l’Europeu de Nacions, Erta competirà aquest dissabte amb el FC Barcelona a LaLigaSports Cup de clubs que es disputarà a Barcelona.

“Em farà molta il·lusió córrer amb Bruno Hortelano”

Erta podria córrer el relleu amb una de les grans sensacions de l’atletisme espanyol dels últims anys, Bruno Hortelano, a qui un accident i després una lesió li han frenat la trajectòria. El plusmarquista espanyol de 200 i 400 metres, que encara no ha competit aquest 2019 per una tendinopatia al tendó d’Aquil·les, va programar el seu debut a finals del mes de maig, però encara no ha aparegut. Figura inscrit en 4x400, però no és segur que salti a la pista. “Em farà molta il·lusió córrer amb ell”, va dir Erta.

tracking