SEGRE

EXCURSIONISME OBITUARI

Mor als 63 anys Antoni Satorra, president del Centre Excursionista de Lleida

Imatge recent d'Antoni Satorra

Imatge recent d'Antoni SatorraFEEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Centre Excursionista de Lleida (CEL), Antoni Satorra Vallverdú, va morir ahir a l’edat de 63 anys després d’una llarga malaltia. Informàtic de professió, Antoni Satorra era un apassionat de l’espeleologia i practicava tota mena d’esports relacionats amb la naturalesa i el descobriment de l’entorn, des de pujar vies ferrades fins al descens de barrancs, passant per raquetes de neu, senderisme i alpinisme. Feia més de trenta anys que formava part del Centre Excursionista de Lleida, des que es va traslladar a la capital del Segrià procedent del seu Puiggròs natal el 1984.

Antoni Satorra, que va rellevar Lluís Taberner al capdavant del CEL, va realitzar diferents expedicions al Marroc exercint la investigació bioespeleològica i també va recórrer el Pirineu i molts altres llocs del món, com la península russa de Kamtxatka, fent espeleologia.

A més, va escriure nombrosos articles, alguns dels quals a SEGRE, i va publicar llibres com Excursions subterrànies pel Pirineu i les Terres de Lleida i Excursions per la serra de Mont-roig i muntanyes veïnes. 27 itineraris a peu, aquest últim premiat amb el XVII Premi Vèrtex, juntament amb Joan Ramon Segura.

tracking