SEGRE

ACTIVITATS COMPETICIÓ

Alcoletge acull la primera edició de la Copa CapitanCan de detecció esportiva, puntuable per a l'Estatal

Alcoletge acull la primera edició de la Copa CapitanCan de detecció esportiva, puntuable per a l’Estatal || Hi participen 25 gossos especialistes en la modalitat

Els millors olfactes canins

Els millors olfactes canins

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El poliesportiu municipal d’Alcoletge acull aquest dissabte l’estrena de la Copa CapitanCan de detecció esportiva, que serà puntuable per al Campionat d’Espanya d’aquesta modalitat, en la qual es posa a prova l’olfacte de gossos especialistes. Aquesta prova, en què participaran uns 25 gossos, consisteix en la localització d’unes mostres amagades en una fila d’objectes, denominada punt a punt, a l’exterior de la carrosseria d’un vehicle, en un espai interior decorat o a l’exterior, que formaran els quatre escenaris d’una cita puntuable per a l’Estatal. Hi haurà tres graus de complexitat i aquestes mostres són d’olis essencials de sàlvia, cedre o clau. Es tracta d’un esport en què poden participar gossos de qualsevol tipus i edat, molt dinàmic i recomanable per als animals, ja que exercita el pla cognitiu del seu cervell.

Amb el suport de l’escola de Pardinyes K-9 Dog Academy, fa dos anys es va crear el CapitanCan Detection Team, amb la intenció de convertir-se en el primer equip de competició de Catalunya en aquesta modalitat. Aquest equip ja ha participat en dos de les proves puntuables per al Campionat d’Espanya, i ha pujat al podi a Saragossa, en la primera participació de Tommy i Mònica García Pérez. La prova que es disputa dissabte, a partir de les 9.30 a Alcoletge, és una de les dos de Catalunya, amb una de Tortosa. La majoria de competicions organitzades per la Federació Espanyola de Gossos Detectors s’han disputat durant aquest any a Saragossa, tot i que també a Lleó, Salamanca, Sant Sebastià i Canàries. La primera edició de la Copa d’Espanya de la modalitat es va disputar fa cinc anys, el 2014, amb la participació de clubs de Galícia, Andalusia i Múrcia, entre d’altres.

Els millors olfactes canins

Els millors olfactes canins

tracking