SEGRE

MOTOCICLISME

Els germans Màrquez brillen a Brno

Marc iguala Doohan sota la pluja i amb el seu germà Àlez, donen una exhibició a Brno

Els germans Màrquez brillen a Brno

Els germans Màrquez brillen a BrnoEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Marc Màrquez (Repsol Honda) ha aconseguit aquest dissabte sota la pluja una impressionant pole, cinquena de la temporada, per a la cursa de MotoGP del Gran Premi de la República Txeca, desena prova del Mundial de motociclisme, amb la que iguala a l’australià Mick Doohan com a pilot amb més poles de la història en la categoria regna.

En una exhibició de gosadia i pilotatge, el pilot català va arriscar per portar-se, mentre la pluja creixia i enfundat amb pneumàtics 'slicks', la primera posició amb dos segons i mig d’avantatge sobre el segon, l’australià Jack Miller (Ducati).

D’aquesta manera, iguala les 58 poles de Mick Doohan en la categoria reina. El francès Johann Zarco (KTM) tancarà la primera línia arribant des de la Q1.

Precisament, Zarco, que per primera vegada en aquest curs es colava en la Q2, va ser el primer el marcar temps de referència en la lluita per la pole; al costat de Pol Espargaró havia aconseguit que les dos KTM oficials es colessin en la sessió definitiva, i ambdós van aprofitar el seu rodatge en la Q1 per posicionar-se a dalt de tot de la taula de temps.

Malgrat que la pluja va oferir una treva, molts pilots van optar per pneumàtics de pluja sobre un traçat que començava a assecar-se. Tanmateix, mentre les gotes començaven a caure de nou, a falta de dos minuts per al final de la sessió i amb 'slicks', Màrquez va fer la seua aparició per baixar el crono per sota de 2:04 (2:04.165) i posar-se al capdavant.

No es va rendir el de Cervera, que encara va tenir temps de baixar 2:02.753 alhora que Miller, que aspirava a arrabassar-li la pole, se n’anava a terra i no aconseguia impedir una de les millors poles de la cursa de Màrquez.

Just per darrere d’Andrea Dovizioso (Ducati), quart, van acabar Pol Espargaró i Àlex Rins (Suzuki), cinquè i sisè respectivament, i Maverick Viñales (Yamaha) va ser novè. Entre els espanyols que no van avançar a la Q2, Aleix Espargaró (Aprilia) sortirà divuitè, Joan Mir (Suzuki) ho farà dinovè i Tito Rabat (Ducati) vint-i-dosè.

Al seu torn, Àlex Márquez (Estrella Galícia 0,0 Marc VDS) ha firmat també la pole per a la cursa de Moto2 del Gran Premi de la República Txeca, dècima prova del Mundial de motociclisme, mentre que l’italià Tony Arbolino (Profunda) ha aconseguit el propi en Moto3, on els espanyols Raúl Fernández (KTM) i Arón Canet (KTM), segon del campionat, sortiran cinquè i sisè respectivament.

La pluja va respectar el de Cervera i no va fer aparició fins que va concloure la sessió. Aleshores, el líder del Mundial ja havia aconseguit la pole (2:06.787) traient dos segons al segon, el britànic Sam Lowes (Kalex). També el primera línia sortirà l’italià Lorenzo Baldassarri (Kalex), tercer.

Els italians Marco Bezzecchi (KTM) i Fabio Di Giannantonio (Speed Up) es van intercanviar el cap de la taula de temps durant gairebé tota la sessió, però a sol uns segons del final va emergir el petit dels Márquez per posar-se al capdavant. Lowes, amb el temps complert, va millorar el temps per fer-se amb el primer lloc però de manera breu, ja que per darrere arribava el de Cervera amb casc roig per arrasar i segellar la pole.

A més, Augusto Fernández (Kalex) sortirà desè, Jorge Navarro (Speed Up) onzè i Xavi Vierge (Estrella Galícia 0,0 Marc VDS) catorzè. Jorge Martín (KTM) partirà dinovè i Iker Lecuona (KTM), vint-i-tresè.

Els germans Màrquez brillen a Brno

Els germans Màrquez brillen a BrnoEFE

tracking