SEGRE

FUTBOL ÀRBITRES

La francesa Frappart arbitrarà la Supercopa d'Europa masculina

L’àrbitra francesa Stéphanie Frappart.

L’àrbitra francesa Stéphanie Frappart.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrbitra francesa Stéphanie Frappart marcarà el proper dia 14 una fita històrica en el futbol al convertir-se en la primera dona que dirigeix una final masculina de competició europea, la Supercopa entre el Liverpool i el Chelsea a Istanbul. Nascuda a la Vall de l’Oise, va ser l’encarregada d’arbitrar la recent final de la Copa Mundial Femenina de la FIFA entre Estats Units i Holanda a Lió. També va dirigir una semifinal del Campionat d’Europa Femení del 2017.

Frappart dirigirà un equip integrat majoritàriament per dones. Estarà assistida per Manuela Nicolosi, de França, i Michelle O’Neal, d’Irlanda, que seran les àrbitres assistents. La parella, al costat de Frappart, també va ser present a la final del Mundial el 7 de juliol.

L’únic home serà el turc Cuneyt Cakir, que farà de quart àrbitre. Frappart, de 35 anys, no és, tanmateix, la primera àrbitra assignada a un partit masculí de la UEFA.

Aquest honor va ser per a Nicole Petignat, quan va dirigir partits de la fase de classificació de la Copa de la UEFA entre el 2004 i el 2009. La mateixa àrbitra ja va fer història també al seu país al convertir-se en la primera que dirigia un partit de la Lliga francesa quan va ser present a l’Amiens-Estrasburg a l’abril.

tracking