SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez arrasa a Brno i és més líder de MotoGP

Quart doblet dels germans de Cervera

Màrquez arrasa a Brno i és més líder de MotoGP

Màrquez arrasa a Brno i és més líder de MotoGPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Marc Màrquez (Repsol Honda) ha aconseguit aquest diumenge la victòria en la cursa de MotoGP del Gran Premi de la República Txeca, desena prova del Mundial de motociclisme, un resultat que li permet igualar els 76 triomfs en el campionat del britànic Mike Hailwood i que li consolida a dalt de tot de la general de la categoria reina, encaminant-lo cap al seu sisè títol de MotoGP.

Amb el seu sisè triomf de la temporada, quart a Brno i el quart doblet amb el seu germà Àlex, vencedor en la categoria de Moto2, el de Cervera va tornar a viure una nova jornada històrica. Després del seu memorable pole de dissabte, el català va dominar aquest diumenge en el traçat txec en una cursa en mullat, on no va donar opció a un Andrea Dovizioso (Ducati) que va acabar segon i que allunya en el Mundial. L’australià Jack Miller (Ducati) va completar el podi.

D’aquesta manera, iguala al mític Mike Hailwood en sumar la seua victòria número 76 en el campionat -només té per davant Ángel Nieto (90), Valentino Rossi (115) i Giacomo Agostini (122). A més, amb només 26 anys arriba als 50 triomfs en la categoria reina, sent el quart pilot més victoriós de la història en la categoria reina després d’Agostini, Rossi i Mick Doohan.

Després de dos curses en sec, els núvols van cobrir el circuit de Brno just al final de la cursa de Moto2. Amb l’aparició de la pluja, la incertesa es va apropiar del 'pàdoc', pendent de la decisió de Direcció de Cursa.

Així, la prova va començar amb un retard de 40 minuts i retallada a 20 voltes, després que la pista s’hagués assecat gairebé per complet i declarant la cursa en moll. Els primers perjudicats van ser Joan Mir (Suzuki) i Franco Morbidelli (Yamaha), que es van veure embolicats en un accident en la primera volta i se’n van anar a terra en la segona corba.

Mentrestant, Màrquez aconseguia defensar la seua posició de privilegi, seguit per un Dovizioso que ja va guanyar l’any passat en el traçat txec des de la pole; el de Forlimpopoli es va posar a roda del català, conscient que les seues opcions de lluitar pel campionat passen per pressionar-lo i retallar-li punts.

Després d’ells es posicionaven Àlex Rins (Suzuki), que va aconseguir millorar tres places després de la sortida, i l’australià Jack Miller (Ducati), que no va ser capaç de mantenir la seua segona posició de sortida.

A poc a poc, 'Dovi' s’anava despenjant del de Cervera, i el gran atractiu de les últimes voltes residia en la lluita pel tercer calaix del podi. Miller aconseguia avançar Rins a falta de tres voltes, al començament d’un intercanvi de passades que va donar amb l’oceànic com el guanyador del duel.

Quant a la resta d’espanyols, Rins va ser quart, Maverick Viñales (Yamaha) va concloure dècim, Pol Espargaró (KTM) va acabar onzè, Tito Rabat (Ducati) ho va fer setzè i Aleix Espargaró (Aprilia), divuitè.

Així mateix, Alex Màrquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) suma ja cinc victòries en la temporada en imposar-se en el Gran Premi de la República Txeca de Moto2 que es va disputar en el circuit de Brno i que li permet augmentar considerablement les diferències en la classificació provisional del mundial.

Màrquez va vèncer en solitari liderant la prova des de la primera a l’última volta mentre que el seu rival més directe pel títol, el suís Thomas Luthi (Kalex) se’n va anar per terra i amb això va beneficiar encara més el pilot de Cervera, que ara compta amb 33 punts d’avantatge sobre l’helvètic, en lloc dels vuit amb els quals va arribar a la República Txeca.

Al costat de Márquez en el podi van estar els italians Fabio di Giannantonio (Speed Up) i Enea Bastianini (Kalex).

El britànic Sam Lowes (Kalex) va sorprendre Alex Màrquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) en la frenada de final de recta, malgrat que l’autor de la "pole position" no va fallar en aquell instant, ni tampoc poc després quan li va superar per comandar la cursa abans fins i tot que s’hagués acabat el gir inicial, en el qual el seu company d’equip, Xavier Vierge, se’n va anar per terra, si bé va recuperar la seua moto per continuar en últim lloc.

Màrquez, en tant amb la pista completament neta, va començar a marcar un fort ritme que li va fer aconseguir uns metres d’avantatge molt importants en la primera volta i, a partir d’allà, amb els pneumàtics cada vegada en la seua millor temperatura de treball, les distàncies respecte als seus perseguidors no van fer sinó engrandir-se.

Una primera volta ràpida en el segon gir li va permetre al pilot d’Estrella Galícia 0'0 obrir un buit de més d’un segon respecte al grup perseguidor, que per llavors encapçalaven els italians Fabio di Giannantonio (Speed Up) i Lorenzo Baldasarri (Kalex), el britànic Lowes i l’alemany Marcel Schrotter (Kalex), entre altres.

Vaig donar Giannantonio va ser el primer en saltar de la disciplina del grup per intentar caçar Alex Màrquez mentre que per darrere el suís Thomas Luthi (Kalex), el rival més directe en la baralla pel títol, se n’anava per terra i havia d’abandonar, deixant el camí expedit de l’espanyol per augmentar el seu avantatge en la classificació provisional del mundial.

Alex Màrquez va intentar per tots els mitjans mantenir un ritme prou alt com perquè Fabio di Giannantonio no li assolís, gairebé sempre entre les set o vuit dècimes de segon, mentre que el grup principal, encapçalat per Marcel Schrotter, en la cinquena volta ja estava a gairebé quatre segons de distància.

En aquest mateix grup, però en posicions més retardades estaven Jorge Navarro (Speed Up), Augusto Fernández (Kalex) i Iker Lecuona (KTM), si bé unes voltes més tard els més de dotze pilots que el formaven es van acabar "escampant" per la pista en diversos grups més petits.

En el primer d’ells es van quedar Marcel Schrotter, Luca Marini i Nicolo Bulega, en el segon Jorge Navarro, Brad Binder, Sam Lowes -qui poc després va tenir un accident i va haver d’abandonar- i Enea Bastianini, i en el tercer Augusto Fernández, Lorenzo Baldasarri i Iker Lecuona, encara que es van anar unint i separant en funció dels moments de cursa, mentre Alex Márquez va consolidar el seu lideratge davant els intents erms de Di Giannantonio.

A poc a poc l’avantatge d’Alex Márquez es va anar consolidant camí del seu segon triomf consecutiu i el cinquè de la temporada sense que cap dels seus rivals pogués assolir-lo al llarg de tota la cursa i consolidant-se també a la segona plaça l’italià Fabio di Giannantonio, en tant que per la tercera posició es va formar un quintet amb Marini, Navarro, Schrotter, Bulega i Bastianini.

A set voltes del final, en el dotzè gir, Jorge Navarro va superar Luca Marini per col·locar-se tercer i intentar consolidar aquesta posició fins el final, si bé en el tram final se li va atansar l’italià Enea Bastianini (Kalex), que llançat des d’enrere va donar caça a l’espanyol per deixar-lo amb la mel als llavis i sense pujar el podi txec, a l’ésser quart.

Augusto Fernández va ocupar la vuitena posició, amb Iker Lecuona a la desena plaça, Jorge Martín (KTM), tretzè, i Xavier Vierge, que en va caure en la volta inicial, vint-i-quatrè.

Màrquez arrasa a Brno i és més líder de MotoGP

Màrquez arrasa a Brno i és més líder de MotoGPEFE

tracking