AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Hamilton guanya a Hongria gràcies a l’estratègia

Va superar a dos voltes per al final Verstappen || Sainz va firmar un meritori cinquè lloc

Hamilton va assestar el cop definitiu quan faltaven tan sols dos voltes per al final del gran premi.EFE

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la victòria al Gran Premi d’Hongria, dotzena prova del Mundial de Fórmula 1, després d’una cursa en la qual Mercedes va oferir una lliçó magistral d’estratègia perquè el líder del Mundial superés, a falta de dos voltes, l’holandès Max Verstappen (Red Bull), que va acabar segon, i Carlos Sainz (McLaren) va firmar una meritòria cinquena posició. Amb un pla d’una parada més –dos–, les fletxes platejades no van tenir pressa per veure com donava fruits la seua estratègia, quan només quedaven tres voltes per a la bandera de quadres. Van deixar que el neerlandès, poleman de dissabte, s’anés quedant sense pneumàtics, moment en què l’anglès li va assestar el cop definitiu a la recta principal. Per la seua part, l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari) va pujar al tercer calaix del podi a l’avançar, amb només una volta a davant, el seu company d’equip, el monegasc Charles Leclerc. Tot en una carrera en la qual Sainz va repetir el cinquè lloc que va aconseguir la setmana passada a Alemanya. Hamilton, que va endur-se la vuitena victòria de l’any i va ampliar a set el seu propi rècord de triomfs a Hongria, lidera el Mundial amb 250 punts, 62 més que el seu company finlandès Valtteri Bottas –vuitè ahir– i amb setanta sobre Verstappen. Sainz va repetir el seu millor lloc de la temporada, el cinquè que va aconseguir fa una setmana a Alemanya, i se n’anirà de vacances setè al Mundial, amb 58 punts. El Mundial de Fórmula 1 es reprendrà amb el Gran Premi de Bèlgica, que es disputarà el pròxim 1 de setembre al circuit d’Spa-Francorchamps. D’altra banda, Mick Schumacher, de 20 anys i fill de l’heptacampió alemany de Fórmula 1 Michael Schumacher, va aconseguir ahir la primera victòria en la Fórmula 2, a l’imposar-se en la cursa disputada a l’Hungaroring de Budapest, un circuit on el seu pare va guanyar quatre vegades en Fórmula 1.