SEGRE

DEPORTES

Mundial Màrquez

Marc i Àlex confirmen a Brno el seu domini insultant firmant el quart doblet victoriós de l’any || Sisè triomf del gran de la saga i cinquè del petit

Àlex celebra en gran la cinquena victòria de la temporada en les sis últimes curses disputades que el fan ser més líder.

Àlex celebra en gran la cinquena victòria de la temporada en les sis últimes curses disputades que el fan ser més líder.MARC VDS RACING TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la d’ahir a Brno, Marc Màrquez arriba a les 76 victòries al Mundial de velocitat, xifra amb la qual iguala el mític pilot britànic Mike Hailwood, i ara només té davant Ángel Nieto (90), Valentino Rossi (115) i Giacomo Agostini (122). A més, amb només 26 anys arriba als 50 triomfs a la categoria reina, el quart pilot més victoriós de la història en aquesta categoria després d’Agostini, Rossi i Mick Doohan. I també es queda a dos podis de Giacomo Agostini (88), a l’aconseguir el 86 a Brno. Pel que fa a poles, Marc va aconseguir en terres txeques la número 86 de la seua carrera, 58 a la categoria reina, amb la qual cosa iguala Mick Doohan, que tenia el rècord absolut fins a la data. Poc li durarà aquesta momentània igualtat amb el lleidatà. A Brno va guanyar la sisena cursa de l’any de les deu que portem fins al moment. En l’era de MotoGP, des de l’any 2002, tots els pilots que van guanyar almenys cinc de les nou carreres inicials van acabar enduent-se el títol: Valentino Rossi (8 el 2002, 5 el 2004 i 7 el 2005), Casey Stoner (5 el 2007), Jorge Lorenzo (6 el 2010 i 5 el 2012) i el mateix lleidatà (9 el 2014 i 5 el 2018). Des del GP de Catalunya de l’any passat, Marc només s’ha quedat sense puntuar en tres ocasions: Austràlia i València el 2018 i Austin aquesta temporada.

La superioritat dels germans Màrquez, Marc i Àlex, està sent insultant aquesta temporada i tot apunta a un nou doblet, el segon després del que van aconseguir tots dos el 2014, quan el petit de la saga va conquerir la corona de Moto3 i el gran, la segona de MotoGP. Ahir a Brno, al Gran Premi de la República Txeca, el primer després de les vacances estivals, els dos van confirmar que han tornat amb les piles més que carregades. Se’n van anar d’aturada amb una doble victòria a Sachsenring, i han tornat amb un altre doblet, el quart d’aquesta temporada (també ho han aconseguit aquest any a Le Mans i Montmeló) i el sisè des que els dos són al circ mundialista (el 2014 ja s’havien coronat alhora també al Gran Premi de Catalunya i de França).

El gran de la saga ja treu 63 punts a Dovizioso, i el petit augmenta a 33 l’avantatge

El lleidatà ja suma 76 victòries en totes les categories i iguala el mític pilot britànic

En terres txeques van dominar els entrenaments amb una superioritat impressionant i en cursa el domini va arribar a ser, per moments, aclaparador, malgrat que en alguns moments fes l’efecte que els rivals els ho posarien difícil. Res més lluny de la realitat. Marc, que ja treu 63 punts a Dovizioso al capdavant del campionat, va comandar la prova de MotoGP des del primer metre fins a l’últim i ho va fer al més pur estil del que diu que és el seu ADN, arriscant fins a haver de treure el colze i el genoll per evitar mals majors. Ho va haver de fer superat l’equador de la carrera, que va començar amb gairebé quaranta-cinc minuts de retard pel ruixat que havia caigut després de la prova de Moto2 i que va deixar part de l’asfalt moll. El lleidatà va exhibir una de les seues tradicionals salvades quan ja tenia dos segons d’avantatge sobre Dovizioso. Màrquez va deixar clar als rivals que no llançaria la tovallola, i no la va llançar, motiu pel qual segurament després d’unes voltes d’“aguantar la tirada” darrere d’ell, Dovizioso va decidir donar per bona una segona plaça quan en realitat “somiava” repetir l’èpica victòria de l’any passat i d’aquesta manera retallar distàncies al campionat. Ni l’un ni l’altre.

Una vegada més va quedar clar que el seu rival més fort camí del sisè títol mundial és el pilot de Ducati, l’únic que va saber estar a l’alçada de les circumstàncies, que per moments van resultar molt adverses, ja que els pilots de Yamaha van sucumbir a les adversitats i al final Valentino Rossi va tornar a ser el millor en una més que discreta sisena posició, amb Maverick Viñales desè. La Suzuki d’Alex Rins va destacar durant bona part de la prova, però al tram final els pneumàtics van dir prou en el moment més inoportú i això va propiciar que l’australià Jack Miller, que s’havia quedat enrere, recuperés el terreny i la tercera posició.

Com el seu germà, Àlex també va fer un recital de poder per sumar la cinquena victòria de la temporada, que unida a la fatalitat del suís Thomas Luthi, que va caure durant la prova i no va puntuar, permet al petit de la saga augmentar el matalàs d’avantatge fins als 33 punts, en lloc dels vuit amb els quals va arribar a Brno. Van estar al podi amb ell els italians Di Giannantonio (Speed Up) i Bastianini (Kalex).

tracking