FUTBOL PRETEMPORADA

Suárez sentencia el Gamper

Un xut de volea de l’uruguaià a l’últim minut completa la remuntada blaugrana per emportar-se el trofeu || De Jong va ser elegit com l’MVP i també va brillar el del planter Riqui Puig

L’astre argentí, que va tornar dissabte, va ser el més aclamat a la presentació de l’equip, prèvia a la disputa del Gamper.EUROPA PRESS

Una acrobàtica volea a l’últim minut de partit de l’uruguaià Luis Suárez va donar el 54è Trofeu Joan Gamper al Barça, que va remuntar el gol inicial de l’Arsenal (2-1) en un típic xoc de pretemporada jugat amb poc ritme i deslluït pel rosari de canvis que van fer tots dos equips.

Leo Messi va parlar abans del partit, però no va jugar. Tampoc Arturo Vidal, Coutinho i Arthur, així com Júnior, l’últim fitxatge. Sí que ho van fer De Jong i Griezmann, que van començar a l’onze titular. L’holandès va oferir esclats de la seua qualitat, especialment en el joc de posició. També Riqui Puig, molt actiu entre línies.

El Barça va dominar, però l’Arsenal, amb la pretemporada més avançada, es va avançar amb un tir a la mitja volta d’Aubameyang. Valverde va canviar set jugadors a la mitja part i el Barça va posar una marxa més. Dembélé i Aleñà ho van provar des de la frontal: el tret del primer se’n va anar desviat i el del segon va obligar Leno a desviar la pilota a córner. Una internada per l’esquerra de Jordi Alba causava estralls a la defensa gunner, que rebutjava la pilota a la línia de gol.

Amb l’entrada de Luis Suárez el Barça va guanyar en grapa. A vint minuts del final arribaria l’empat, gràcies a un gol en pròpia porta de Maitland-Niles, que es va precipitar en una cessió a Leno. El Barça seguia sent el dominador i Luis Suárez, en jugada personal, avisava del que vindria després.

Semblava que el trofeu es decidiria a la tanda de penals, però aleshores va aparèixer Sergi Roberto per penjar a Suárez una pilota per sobre de la defensa que l’uruguaià caçava al seu estil per batre Leno i donar el Gamper al seu equip, que avui inicia la gira pels Estats Units.