SEGRE

FUTBOL PRETEMPORADA

Recorren al CSD l’ascens de l’Andorra a Segona B

El club del Principat serà el pròxim rival del Lleida a la Copa Catalunya

Jugadors i tècnics del Lleida Esportiu, ahir a la recepció del conselhèr d’Esports, Héctor Manero.

Jugadors i tècnics del Lleida Esportiu, ahir a la recepció del conselhèr d’Esports, Héctor Manero.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Proliga, l’associació que representa 260 clubs de Segona B i Tercera, ha presentat un recurs davant del Consell Superior d’Esports (CSD) contra l’adjudicació a l’Andorra de la plaça del CF Reus, al Grup III de la Segona divisió B. El Lleida Esportiu no forma part d’aquesta associació.

El conjunt andorrà, propietat de Gerard Piqué i ascendit la temporada passada a Tercera Divisió, es va quedar amb la plaça del Reus després de complir els requisits establerts, entre els quals el pagament de 452.022 euros, i l’ordre de preferència, segons va informar el 29 de juliol la Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Aquesta decisió va ser criticada per diversos clubs que aspiraven també a ocupar la vacant del Reus, com l’Hospitalet, que considera que li pertanyia per mèrits esportius i per aquesta raó no va licitar, la qual cosa sí que va fer l’Andorra, campió de la Primera Catalana.

Prolliga considera que l’RFEF “ha interpretat erròniament l’article 194” del seu Reglament General, “a l’entendre que, a l’esmentat article, per omissió, s’exclou com a candidats a ocupar la vacant de Segona divisió B els clubs que han aconseguit l’ascens a Tercera divisió la temporada immediatament anterior”.

D’altra banda, l’Andorra serà el pròxim rival del Lleida a la Copa Catalunya, després que derrotés ahir per 2-1 el Terrassa. Aquest partit es jugarà el cap de setmana al Principat, en dia i hora encara per concretar. El següent compromís del Lleida ja serà el dimecres de la setmana que ve, dia 14, quan jugarà a Mollerussa en un matx que forma part dels actes del centenari del club del Pla d’Urgell. La plantilla continua amb l’estada a Aran, que conclourà demà. Tècnics i jugadors van ser rebuts ahir al Conselh Generau d’Aran pel conselhèr d’Esports, Héctor Manero, al qual van regalar una samarreta firmada.

tracking