SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

El jutge resoldrà en 4 dies si hi ha partits de lliga divendres i dilluns

Decidirà si aplica la cautelar per permetre-ho

La vista es va celebrar ahir al Jutjat Mercantil de Madrid.

La vista es va celebrar ahir al Jutjat Mercantil de Madrid.EFE/ KIKO HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat Mercantil número 2 de Madrid va celebrar ahir la vista de mesures cautelars sol·licitades per LaLiga contra la resolució de la jutge única de competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de no permetre que hi hagi partits de Primera i Segona els divendres i els dilluns i procedirà a dictaminar la resolució entre demà i dilluns. El jutge Andrés Sánchez Magro, titular del jutjat, va escoltar els arguments federatius i de la patronal dels clubs a través dels seus respectius advocats, Tomás González Cueto i María José López, en una vista a la qual no van acudir Luis Rubiales i Javier Tebas, presidents de l’RFEF i LaLiga, respectivament.

Després d’aquesta vista, la polèmica entre les dos institucions va continuar a l’informar-se des de la Lliga que una de les proves presentades per la defensa al jutge havia estat manipulada. Aquesta és el tall d’una entrevista de Tebas a El Larguero del setembre del 2018, en què el president de la patronal indicava que si el conveni de coordinació no es renovava es jugaria els “dissabtes i diumenges”. Però fonts de la Lliga van indicar que no s’havia posat la conversa completa en la qual Tebas acaba per dir que el Reial Decret de la venda centralitzada de drets els dóna la potestat de “posar partits en divendres i dilluns”. El jutge ara haurà de decidir aquests dies si concedeix les mesures cautelars a LaLiga perquè pugui mantenir els horaris previstos en les tres primeres jornades, després de la qual cosa l’assumpte quedaria en mans del Consell Superior d’Esports (CSD) i dels tribunals contenciosos administratius, que serien els encarregats de buscar una decisió sobre qui hi té competència. I tot plegat a una setmana de l’inici de la Lliga.

LaLiga sol·licita la inhabilitació de Rubiales, Camps i Carmen PérezLaLiga ha sol·licitat al Consell Superior d’Esports (CSD) la inhabilitació de Luis Rubiales, Andreu Camps, president i secretari general de l’RFEF, i de Carmen Pérez, jutge única de competició de l’organisme federatiu. La denúncia s’ha presentat per “abús d’autoritat” en el conflicte que les dos entitats mantenen. D’altra banda, l’RFEF va anunciar que es querellarà per calúmnies contra el president de LaLiga, Javier Tebas, per haver afirmat que l’organisme va presentar un àudio “manipulat” en la vista. L’RFEF donarà més dades sobre el tema avui a les 12.30 hores en una compareixença informativa que tindrà lloc a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas.

tracking