FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça supera el Nàpols gràcies a un gol de Rakitic

Neto va ser un altre dels destacats en el penúltim test abans de l’inici de la Lliga

Ivan Rakitic celebra amb Frenkie de Jong el gol amb què el Barça es va imposar al Nàpols.EUROPA PRESS

El Barcelona va aconseguir el triomf (2-1) en el primer dels dos amistosos que el mesuraran als Estats Units al Nàpols, un duel obert en el qual van sobresortir Rakitic i Neto. El porter brasiler va ser sens dubte un dels protagonistes del triomf blaugrana a Miami, amb parades de mèrit que van ajudar una defensa que no va estar gaire fina, encara que Ernesto Valverde va provar amb una de molt nova durant més d’una hora de partit amb Wagué, Umtiti, Todibo i el debutant Júnior Firpo. El Barça va disposar un trident ofensiu format per Griezmann, Luis Suárez i el del planter Carles Pérez, mentre que Coutinho no va jugar. Els blaugranes van posar a prova Meret abans d’avançar-se en el marcador en els compassos finals del primer acte, gràcies a un xut col·locat de Sergio Busquets. L’alegria no va durar gaire, ja que Umtiti no va poder evitar introduir a la seua porteria una passada de la mort de Callejón abans del descans. Valverde va canviar tot el front d’atac al descans i va donar entrada a Dembélé, que va enviar al pal una bona maniobra des de fora de l’àrea. El Nàpols va replicar amb el polonès Milik, que va disparar creuat primer davant de Neto i després va topar amb una espectacular mà a baix del brasiler quan es disposava a celebrar l’1-2. Aquesta gran oportunitat i una altra més van ser l’avantsala del gol definitiu de Rakitic, que va empalmar amb la seua habitual precisió una pilota perduda al caire de l’àrea en el minut 78 per establir el 2-1 final.