SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

Un jove de Seròs torna a jugar a futbol divuit mesos després de rebre un greu cop

Francesc Peralta va retornar a un terreny de joc amb una protecció al cap després de nou operacions

Francesc Peralta, durant el partit de dimecres a Altorricó.

Francesc Peralta, durant el partit de dimecres a Altorricó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dimecres passat va ser un gran dia per a la família Peralta, de Seròs. Després de 18 mesos i 17 dies, Francesc Peralta, que ara té 23 anys, tornava a saltar a un terreny de joc, tal com va anunciar el seu pare al seu perfil de Twitter. Va tornar a jugar lluint la samarreta del Soses, de Tercera Catalana, i l’escenari va ser el camp de l’Altorricó, de la Primera regional aragonesa. El resultat va ser d’1-2 per al Soses, però per a la família Peralta això era el de menys.

La seua particular victòria era que el Francesc tornava a vestir-se de futbolista després de nou operacions al cap. Per això, el jove va portar un casc, similar al que protegeix el crani del porter txec Peter Cech, que va rebre un fort cop al cap durant un partit el 2006 i, fins a la seua recent retirada, va jugar amb un casc.

Va patir un traumatisme cranial en un partit amb el Mequinensa i ara milita al Soses

Francesc Peralta va rebre un fort cop al cap el 21 de gener del 2018 mentre jugava un partit amb el seu equip de llavors, el Mequinensa, de la Preferent Aragonesa. L’equip disputava un partit de Lliga a La Puebla de Alfindén, davant de l’equip local i, en una acció fortuïta del partit va xocar amb un rival i va caure a terra. Va ser traslladat immediatament a un centre hospitalari de Saragossa, on va ser intervingut d’urgència.

El futbolista lleidatà, que havia passat pel futbol base del Lleida Esportiu, va quedar-se ingressat a la capital aragonesa fins al 19 de març, encara que quan ja estava a casa, va haver d’ingressar novament a l’Arnau. Durant tot aquest procés ha rebut nou intervencions al cap.

Peralta va aparèixer en diferents programes de televisió i en nombrosos mitjans de comunicació estatals el març del 2018 arran que, com va explicar llavors el seu pare Sisco a aquests mateixos mitjans, el Francesc es va despertar del coma a l’escoltar l’himne del Sevilla, que interpreta El Arrebato.

El jove ja va començar a tenir contacte amb la pilota a finals de la temporada passada, quan va entrenar-se uns dies amb el que era llavors el seu club, el Mequinensa. En aquesta pretemporada s’ha incorporat al Soses, amb el qual en principi participarà a Tercera Catalana aquesta propera temporada. Després del retorn als terrenys de joc el jove es trobava “cansat” però “il·lusionat”, segons la seua família.

tracking