SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez supera Doohan amb una pole de rècord en MotoGP

Amb rècord de la pista, i compartirà la primera fila de la graella amb el francès Fabio Quartararo

MÀrquez supera Doohan amb una pole de rècord en MotoGP

MÀrquez supera Doohan amb una pole de rècord en MotoGPEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Marc Màrquez (Repsol Honda) ha aconseguit aquest dissabte la pole per a la cursa de MotoGP del Gran Premi d’Àustria, onzena cita del Mundial de motociclisme, amb rècord de la pista, i compartirà la primera fila de la graella amb el francès Fabio Quartararo (Yamaha) i el segon del campionat, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati).

D’aquesta manera, amb la seua tercera pole consecutiva, el de Cervera es converteix en l’home amb més poles de la història en la categoria reina (59), superant Mick Doohan. Tot en una sessió en la que no va trobar rival i en la qual es va garantir sortir primer per tenir la possibilitat de consolidar encara més el seu lideratge.

Després que el britànic Cal Crutchlow (Honda) i l’italià Francesco Bagnaia (Ducati) certifiquessin el seu passi a la Q2 amb els dos millors temps de la Q1, els pilots van saltar a la pista del Red Bull Ring en una qualificació en la qual aviat Maverick Viñales (Yamaha) es va posar al capdavant de la taula de temps.

Tanmateix, Màrquez no va tardar a desplaçar el de Roses de dalt de tot, superant el seu crono per 0,269 mil·lèsimes. Ningú no aconseguia atansar-se als temps del líder de la categoria reina, però tot i així es va garantir la pole en firmar el rècord de la pista (1:23.027) després de tres anys de domini del registre d’Andrea Iannone.

A quatre dècimes del català es va classificar Quartararo, mentre que 'Dovi' tancarà una primera línia de la que va desplaçar en últim moment a Viñales, a vuit mil·lèsimes i que iniciarà la cita quart.

A més, Àlex Rins (Suzuki) començarà setè, mentre que Pol Espargaró (KTM) ho farà onzè. Entre els que no es van classificar per a la Q2, Tito Rabat (Ducati) començarà quinzè i Aleix Espargaró (Aprilia), dinovè.

tracking