SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez, rei de ‘poles’

Trenca el rècord de Spielberg, en mans de Iannone des del 2016, i supera Doohan en primers llocs de graella a la categoria reina || Endossa més de 4 dècimes a Quartararo i Dovizioso

Marc ja és el pilot de la història que més ‘poles’ acumula a la categoria reina, superant Doohan.

Marc ja és el pilot de la història que més ‘poles’ acumula a la categoria reina, superant Doohan.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda) va engrandir ahir una mica més la seua llegenda al convertir-se en el pilot de la categoria reina amb més poles (59, la 87 comptant totes les cilindrades), al firmar el millor temps en la sessió de qualificació del Gran Premi d’Àustria, amb rècord de la pista inclòs. Amb la seua setena pole de la temporada, tercera consecutiva, el de Cervera supera ja Mick Doohan, que ja va igualar fa una setmana a Brno. I tot això amb una diferència de mig segon que va portar el seu equip a demanar-li per la pissarra virtual que cancel·lés l’última volta, per evitar riscos, que ja van tenir prou suspens a la pole de Brno. Li van posar el missatge “box call” (crida a boxs) i el campió va tallar.

Després que el britànic Cal Crutchlow (Honda) i l’italià Francesco Bagnaia (Ducati) certifiquessin el seu pas a la Q2 amb els dos millors temps de la Q1, els pilots van saltar a la pista del Red Bull Ring en una qualificació en la qual aviat Maverick Viñales (Yamaha) es va posar al capdavant de la taula de temps. Tanmateix, Màrquez no va tardar a desplaçar el de Roses de dalt de tot, superant el seu crono per 0,269 mil·lèsimes.

El seu equip li va demanar per la pissarra virtual que cancel·lés l’última volta per no córrer riscos

Al pilot de Cervera li van anul·lar dos voltes ràpides per superar els límits de la pista

Ningú no aconseguia atansar-se als seus temps, però tot i així es va garantir la pole al firmar el rècord de la pista (1:23.027) després de tres anys de domini del registre d’Andrea Iannone. A quatre dècimes del de Cervera es va classificar Quartararo, mentre que Dovi tancava una primera línia de la qual va desplaçar en últim moment Viñales, a vuit mil·lèsimes i que iniciarà la cita quart.

Marc lluitarà avui per una victòria que, ara per ara, sempre se li ha negat, malgrat que els dos últims anys també va ser el més ràpid en els entrenaments, si bé en aquesta ocasió ha endossat més de quatre dècimes de segon al trio perseguidor. Màrquez va dominar a plaer tots els entrenaments, tret dels quarts lliures, que serveixen per preparar la classificació oficial, encara que el seu ritme va ser en tot moment molt superior al dels seus rivals, cosa que li podria permetre protagonitzar una carrera en solitari camí de la que seria la seua setena victòria de la temporada, si cap dels seus rivals no hi posa remei.

Sobre el missatge perquè el de Cervera es frenés en l’última volta va comentar: “Estava parlat. Després de Brno, de la qualificació, hi va haver reunió. Vaig donar el permís. Al final, decideixo jo, però els meus han de tenir confiança per donar la seua opinió, que quan creguin oportú m’enviïn un missatge sobre que ja val, que si el milloren, doncs val, que jo ja hauria fet el meu treball. Per això el missatge, perquè la carrera és el més important, per això, com menys riscos, millor”.

“A la classificació toca arriscar i ho hem fet”“Estic content sobretot pel ritme. Intento ser al més constant possible, aquí és un dels factors importants de cara a la carrera, perquè hi ha molta frenada i has de tenir molt clar on frenar, on no perdre temps i on no arriscar més del compte. A la qualificació toca arriscar en tots els revolts i ho hem fet”, va assenyalar Màrquez.

Marc ja és el pilot de la història que més ‘poles’ acumula a la categoria reina, superant Doohan.

Marc ja és el pilot de la història que més ‘poles’ acumula a la categoria reina, superant Doohan.REPSOL MEDIA

tracking