SEGRE

DEPORTES

La sort s’alia amb Àlex, que és més líder gràcies al seu segon lloc

“Els punts eren importants”, va assegurar

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Màrquez surt del Red Bull Ring de Spielberg més líder de com hi va arribar, gràcies a un segon lloc un pèl afortunat i a la sisena plaça que va firmar el seu màxim rival, Thomas Luthi, la qual cosa fa que el seu avantatge al capdavant del Mundial de Moto2 passi de 33 a 43 punts, en tant que el sud-africà Brad Binder (KTM) va aconseguir la seua primera victòria de la temporada i, a més, a casa del seu fabricant. El lleidatà va haver de remuntar. Sortia des de l’onzena plaça, va caure a la catorzena en el primer gir però a poc a poc va anar recuperant terreny i a meitat de carrera ja va enllaçar amb el capdavant. Allà van començar les incidències. Remy Gardner va entrar colat al revolt 1, cosa que el va obligar a sortir de la traçada i a l’entrar va tocar lleument la moto de Màrquez i se’n va anar a terra, sense possibilitat de continuar. Marini va aprofitar l’incident per atansar-se i, al cap de poc, superar Màrquez. Però un altre accident va sacsejar la carrera. El germà de Rossi va forçar per passar Bastianini, però va caure al revolt 1 i es va carregar la Bèstia. Això posava Màrquez segon i a quatre dècimes de Binder, ja inabastable. “He vist que Luthi i el grup de darrere eren lluny i he pensat que els punts del segon lloc eren importants.”

En Moto3, l’italià Romano Fenati (Honda) va guanyar seguit del seu compatriota Tony Arbolino (Honda) i de l’escocès John McPhee (Honda), mentre que Arón Canet (KTM) va cedir el liderat per només un punt a favor de l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda).

Marc Màrquez (Repsol Honda) no va poder trencar el malefici que el persegueix al Red Bull Ring de Spielberg i ahir va ser batut de nou a l’últim revolt de l’última volta per l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP19), que ja el va derrotar el 2017 en circumstàncies semblants. El pilot de Cervera, que havia dominat totes les sessions d’entrenament amb suficiència a excepció de l’F4, no va poder prolongar aquesta hegemonia a la carrera, en la qual des dels primers metres es va percebre que anava a ser una lluita entre tots dos per la victòria. Cap dels dos no va defraudar les expectatives, amb un espectador d’excepció, el francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1), que va ser líder a les primeres voltes. Tot i així, Màrquez continua al capdavant de la general de la categoria reina amb 58 punts d’avantatge sobre l’italià.

La cita al Red Bull Ring va oferir espectacle des de la mateixa sortida. Dovizioso, conscient que era obligatori restar punts al de Cervera per continuar aspirant al campionat, va atacar ja des que es van apagar els semàfors i li va arrabassar la posició de privilegi que Marc s’havia guanyat en la vigília després de batre el rècord del circuit, que estava en poder d’Andrea Iannone des del 2016. Tanmateix, tots dos es van colar al revolt 3 i això ho va aprofitar el jove Fabio Quartararo (Yamaha) per posar-se al capdavant de la carrera, amb Àlex Rins i Jack Miller a roda.

Sense pressa ni pausa, en el quart gir, Marc va superar l’australià per posar-se després al rebuf de Dovizioso, que era molt a prop de Quartararo. Dos voltes més tard, a la sisena, el de Forlì havia establert un nou rècord de volta ràpida i s’havia posat líder, moment en què Màrquez va decidir superar el francès per evitar que l’oficial de Ducati marxés en solitari. La cursa havia canviat de color, Dovizioso era ja líder, al davant de Màrquez i amb Quartararo tercer, encara que pressionat per Miller i Rossi i amb el grup encapçalat per Viñales ja molt més enrere, a gairebé tres segons de distància.

Marc va intentar superar l’italià al vuitè gir i encara que els dos es van passar en diverses ocasions, el lleidatà va aconseguir consolidar la primera plaça. Darrere, Miller, intentant mantenir el ritme del grup capdavanter, va acabar a terra. El pilot de Repsol Honda va començar com a líder aquest vuitè gir, en el qual va buscar esgarrapar algunes dècimes al seu rival parcial a parcial, 0,171 en el primer, 0,293 en el segon, 0,234 en el tercer i ja gairebé un segon, 0,991 en el quart i últim.

Tot semblava apuntar que Màrquez podria consolidar el liderat camí de la seua primera victòria al Red Bull Ring. Però Dovizioso no va llançar la tovallola i va impedir que la bretxa fos definitiva, retallant fins i tot diferències. A la dinovena volta, l’italià va prendre la iniciativa i va intentar sorprendre el seu rival recuperant el liderat, però Màrquez va començar el seu marcatge personal a l’espera de veure on podia tornar a superar-lo. A tres voltes del final va començar la baralla per la victòria entre els dos pilots, amb constants avançaments sense que Marc pogués escapar-se ni evitar que a la recta de meta el superés l’italià, encara que a final de recta tornava a recuperar el liderat amb unes frenades espectaculars gir rere gir.

L’última volta va ser d’infart i Dovizioso va esperar fins a l’últim parcial per superar Marc a l’últim revolt del traçat i adjudicar-se la victòria, allargant el malefici del de Cervera en el circuit austríac.

Marc Màrquez va haver de donar per bona la segona plaça i els 20 punts. “El problema és que estem malacostumats aquest any. Està clar que un segon sembla poc perquè, exceptuant Austin, és el pitjor resultat de l’any. Ens ha guanyat un altre cos a cos. Fa ràbia perdre així”, va dir. Sobre l’última volta va apuntar: “Sabia que si entrava molt lent a l’últim revolt em passaria a la recta, amb la qual cosa he decidit entrar en un punt intermedi, amb la mala sort que se m’ha enganxat la protecció del fre davanter amb alguna part de la seua moto i se m’ha endut amb ell. Quan he volgut frenar fort per retallar cap a dins, com ell el 2017, estava aquesta peça enganxada i per un moment he pensat que queia però, per sort, s’ha trencat i he pogut parar la moto. M’he dit: 20 punts, no està malament.”

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.

Àlex celebra una segona plaça que te gust gairebé de victòria.ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS

tracking