SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida s'estalviarà 7.200 € al tenir sis estatals

Un segon jugador sub-22 li reportaria un 5% més de descompte en la quota

Marc Martí és un dels sis jugadors estatals en plantilla.

Marc Martí és un dels sis jugadors estatals en plantilla.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ICG Força Lleida podrà estalviar un 20 per cent de la quota d’inscripció que fixa la Federació Espanyola (FEB) per poder competir a la LEB Or, ja que compleix el requisit de tenir almenys sis jugadors estatals en plantilla. En aquest sentit, en lloc dels 36.000 euros que estableix la normativa en pagarà 28.800, estalviant-se’n 7.200. Aquesta última quantitat la rebrà el club una vegada acabi la temporada, segons estableix la FEB en les bases de competició de la LEB Or. “Es procedirà a la devolució de l’import resultant d’aquestes reduccions de l’import de la quota, si procedeix, en la liquidació de final de temporada, sempre que el club hagi abonat l’import corresponent al segon termini de la quota d’inscripció en el termini previst en les presents bases. Igualment, no serà procedent la devolució quan l’import de les despeses de desplaçament, manutenció i compensacions arbitrals hagi estat abonat amb un mes o més de retard conforme als terminis previstos a les presents bases”, estableix la Federació.

El club encara pot aspirar a un 5 per cent més de descompte de la quota d’inscripció si fitxa un sub-22, ja que tindran aquest benefici els equips que comptin amb fins a dos jugadors dins d’aquesta categoria. En aquests moments, l’ICG Lleida disposa del del planter Albert Lafuente, que al maig va complir 20 anys, però Marc Martí, que al juny en va complir 22, no entra en la normativa. Aquest descompte suposaria 1.800 euros més per a les arques del club i fins i tot per entrar al mercat amb més potencial econòmic.

A l’equip li falta per tancar la contractació d’un pivot que ha de ser nacional, comunitari o amb passaport del tractat cotonou, que formen 78 estats de l’Àfrica, Carib i el Pacífic. Amb l’arribada d’aquest interior, seran 11 les fitxes i restaria la possibilitat de tancar un fitxatge més abans que acabi el mercat al febrer.

“Santa Ana serà una de les nostres amenaces en el tir” Jorge Serna va manifestar ahir que la incorporació de Steve Santa Ana respon a la necessitat de tenir un tirador més a la plantilla. Sobre el fitxatge del nord-americà, que va avançar SEGRE, el tècnic va dir que “té el perfil de tirador que buscàvem, capaç de posar la pilota a terra, però que es complementa millor amb jugadors com Chapela, Sans, Lafuente i Carey”. “Juntament amb Feliu seran les nostres amenaces en el tir exterior i defensivament entra dins de les necessitats de l’equip. És sòlid, físic i capaç de defensar els bases i escortes, a més de tota la pista. Fa temps que el seguíem i estem molt satisfets amb la seua arribada al club. Ara ens centrarem a completar les peces amb l’arribada d’un jugador interior”, va afegir l’entrenador. D’altra banda, l’ICG Força Lleida comença els entrenaments el dilluns 19 al Barris Nord.

tracking