SEGRE

ESQUÍ FONS

Lleida copa el centre de tecnificació d’esquí nòrdic

Set de les deu places són per a lleidatans, que es concentraran a Itàlia i França

Gral Sellés (esquerra) i Jaume Pueyo (dreta), durant un entrenament de pretemporada.

Gral Sellés (esquerra) i Jaume Pueyo (dreta), durant un entrenament de pretemporada.RFEDI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida tornarà a ser majoria al Centre de Tecnificació d’esquí de fons de la Seu d’Urgell, que per a la nova temporada presenta importants novetats, com la inclusió de tres nous esquiadors de la demarcació, i el relleu en la direcció esportiva després de la marxa del lleidatà Marc Puigsubirà.

De les deu places que té el centre, set estan ocupats per lleidatans, dels quals tres s’estrenen, concretament Bernat Sellés i Roc Vilaró, tots dos del Club Esquí Bellver de Cerdanya, i Júlia Pueyo, del CEFUC de la Seu.

Repeteixen de l’any passat Gerard Palomo i Martín Morales, del CEFUC; Maria Sellés, de la CE Bellver; i Marta Moreno, del CAEI aranès. Quant a la direcció, aquest any serà compartida entre dos entrenadors: el lleidatà Sergi Brau, pertanyent al CEFUC, i el mallorquí Manu Rullán, que també exerceix de tècnic al CAEI.

Tots els integrants del centre es troben aquesta setmana competint en diferents proves de rollerski a Suècia, on estaran fins diumenge vinent, per després alternar concentracions a la Seu d’Urgell, França, la Molina i Mallorca, així com alguna competició de rollerski, com per exemple el Campionat d’Espanya que la Federació Espanyola ha volgut recuperar després de diversos anys sense que se celebrés.

Aquesta nova edició es disputarà a Jaca els propers dies 14 i 15 de setembre i hi coincidiran, entre altres, tots els membres del centre de tecnificació de la Seu d’Urgell i l’equip nacional de fons, que aquesta temporada manté tres lleidatans a les seues files: l’aranesa María Iglesias, de l’ANEC; l’urgellenc Jaume Pueyo, del CEFUC; i Gral Sellés, del CE Bellver de Cerdanya, així com l’aragonès Martí Vigo, estudiant de Fisioteràpia a la Universitat de Lleida.

La competició també està oberta als clubs a títol individual. D’altra banda, la pretemporada en neu per als components del centre de tecnificació català començarà el proper mes d’octubre amb una concentració a l’estació francesa de Tignes, que en seguirà una altra a Livigno, als Alps italians, poc abans d’arrancar la temporada de competicions internacionals.

tracking