SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça debuta sense Messi deu anys després

L’argentí no arrisca i es queda fora del primer partit, avui contra l’Athletic a San Mamés || Todibo, Wagué, Arturo Vidal i Arthur, descartats

El tècnic extremeny es va mostrar contrariat al no tenir encara la plantilla tancada.

El tècnic extremeny es va mostrar contrariat al no tenir encara la plantilla tancada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ernesto Valverde va deixar fora ahir de la convocatòria Leo Messi per jugar avui contra l’Athletic Club a San Mamés, el partit que inaugura LaLiga 2019-2020. Abans de conèixer-se la llista de convocats, el tècnic ja ho havia deixat caure a la roda de premsa prèvia: “No arriscarem, i menys amb Messi”, va dir. I així es va confirmar, el crac argentí es queda fora de l’equip i no disputarà minuts al debut, una cosa que no passava des de feia exactament deu anys.

Va ser l’agost del 2009, amb Guardiola a la banqueta. El Barcelona començava al Camp Nou contra l’Sporting una lliga que acabaria guanyant al Reial Madrid de Pellegrini i Cristiano. En aquell debut tampoc figurava Messi entre els convocats i al seu lloc, el trident el van formar Bojan, Pedro i un Ibrahimovic un acabat de fitxar. L’argentí encara no estava totalment recuperat d’una lesió al genoll i va demanar no jugar aquest primer encontre per estar al cent per cent per jugar amb Argentina cinc dies després un partit de classificació per al Mundial contra Brasil. Guardiola va acceptar i Leo no va ser convocat. El tècnic no ho va notar perquè aquest matx es va guanyar 3-0 amb gols de Bojan, Keita i Ibrahimovic.

Ha estat convocat malgrat que el seu nom sona com a moneda de canvi en el fitxatge de Neymar

A més de l’argentí i del lesionat Neto, que en té per a un mes, Valverde ha hagut de deixar fora cinc jugadors més, per la qual cosa a la llista definitiva hi ha hagut diverses sorpreses. Tampoc hi haurà Arthur, Arturo Vidal –tots dos es van incorporar més tard per participar en la Copa Amèrica–, Todibo i Wagué, tots per decisió tècnica. Sí que hi serà en canvi Coutinho, malgrat que el seu nom s’estudia com una de les monedes de canvi en el fitxatge de Neymar i que també va arribar més tard. Entre les sorpreses destaca la inclusió de Rafinha i Carles Pérez, una de les sensacions de la pretemporada.

“Clar que és un inconvenient no tenir la plantilla tancada quan la Lliga comença”, va dir el tècnic extremeny amb to seriós per la possible arribada de nous jugadors (com Neymar) o la sortida d’altres (Coutinho i Rakitic). I arran d’aquesta frase va afegir que el que és “normal quan comences una competició, una temporada, és saber amb quins futbolistes comptaràs. Almenys, jo crec que hauria de ser així”.

tracking