SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Petreñas, a la lliga d’Iraq

El tècnic lleidatà, que la temporada passada formava part de l’‘staff’ del Lleida, fitxa pel Naft Al-Wasat || Exercirà de preparador físic i d’assistent

Pablo Petreñas, dirigint des de la banqueta un partit.

Pablo Petreñas, dirigint des de la banqueta un partit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic lleidatà Pablo Petreñas (Lleida, 18-2-1990) s’ha unit a la cada vegada més llarga relació d’entrenadors i professionals lleidatans del futbol que troben en lligues estrangeres les oportunitats que escassegen a Lleida. Petreñas viatjarà demà a l’Iraq per incorporar-se com a preparador físic i assistent del primer entrenador al Naft Al-Wasat, un equip que aspira al títol de Lliga i que té com a entrenador Radhi Shenaishil, tota una institució en el futbol iraquià i que ha estat en diverses etapes el seleccionador del país.

“És una experiència més i una oportunitat de treballar amb un entrenador professional i de prestigi”, explica Petreñas, que la temporada passada va formar part de l’staff tècnic del Lleida Esportiu. Anteriorment havia entrenat l’EFAC Almacelles i va estar treballant sis mesos a Algèria amb la Soccer Barcelona Youth Academy.

El lleidatà serà l’assistent de Radhi Shenaishil, tota una institució en el futbol iraquià i exseleccionador

“L’oportunitat me la van oferir els meus agents, Miquel i David Gómez. És un projecte de Primera divisió i l’objectiu de la temporada és guanyar la Lliga i classificar-nos per a la Champions d’Àsia”, afegeix el lleidatà. “Shenaishil volia un preparador físic amb la metodologia de treball que hi ha aquí.”

El Naft Al-Wasat és un club de la ciutat de Najaf, situada a uns 160 quilòmetres al sud de Bagdad i que compta amb una població de més de 580.000 habitants. El curs passat van ocupar la setena posició a la Lliga de l’Iraq, que aquest club ja va conquerir durant la temporada 2014-15. En aquell moment, era el primer club de fora de Bagdad que guanyava la Lliga des del 1974.

Petreñas assegura que l’Iraq, un país conflictiu fa uns anys, és ara “una zona segura”. De moment firma un contracte per una temporada, sense descartar seguir-hi alguna campanya més en el cas que l’experiència resulti tan positiva com espera. “Viuré en un hotel en el qual també hi ha l’entrenador i els jugadors de l’equip”, assenyala el lleidatà. Pablo Petreñas tampoc creu que es trobi amb problemes d’adaptació. “Vaig mentalitzat i sé el que m’hi trobaré. A més, tinc l’experiència del 2016, quan vaig estar vivint a Algèria durant sis mesos. Conec el caràcter i l’estil de vida que tenen, així que no tindré problemes per adaptar-m’hi”, afegeix.

El seu nou equip ha començat la pretemporada aquesta setmana, encara que la Lliga no comença fins a l’octubre. “Arribaré sense gairebé temps d’instal·lar-me, ja que dilluns marxem a Doha de pretemporada.”

tracking