SEGRE

DEPORTES

Amarga estrena

Aduriz, de 38 anys i que acabava d’entrar al camp, sentencia amb un gol de xilena a un minut del final || El Barça, espès a la primera part i dominador a la segona, va enviar dos pilotes al pal, va perdre Suárez per lesió i Rafinha va ser el millor

El francès Dembélé, envoltat de defensors bascos, tot just va crear perill.

El francès Dembélé, envoltat de defensors bascos, tot just va crear perill.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aritz Aduriz, que fa uns dies va anunciar el seu adéu del futbol professional al final d’aquesta temporada, va tombar el Barcelona en l’arrancada de lliga a San Mamés amb un gol antològic, una esplèndida mitja xilena impossible per a Marc-André Ter Stegen. No feia més que uns segons que era al camp l’etern ariet internacional, que va aprofitar la primera pilota a l’àrea per demostrar el seu domini de la rematada, una capacitat que no perd ni veient ja a prop els 39 anys.

Va ser el desenllaç inesperat a un partit en el qual va començar millor l’Athletic, aviat va equilibrar les coses el Barça, que va monopolitzar la possessió en una segona meitat sense gairebé més ocasions que un parell d’Ivan Rakitic i Rafinha, dos jugadors que no van iniciar el matx però que van ser els més destacats.

El club alemany abonarà prop de 24 milions per la cessió del brasiler per una temporada

El francès, que va entrar poc en joc, comença a la banda i acaba de davanter centre al lesionar-se Suárez

El millor, l’hispanobrasiler, que va haver de substituir el lesionat Luis Suárez a la primera part, en què els d’Ernesto Valverde, després de dos ocasions inicials d’Iñaki Williams, van enviar dos pilotes al pal. El Barça, que en dos temporades amb Ernesto Valverde ha perdut quatre partits, va iniciar la tercera amb derrota, una cosa que no passava des del 2008 amb Pep Guardiola.

Va sorprendre el tècnic extremeny amb un centre del camp inèdit. No hi havia ni Busquets ni Rakitic, que esperaven a la banqueta veient el debut de Frenkie de Jong, que va tenir de companys Sergi Roberto i Aleñà. Va començar millor i més decidit l’Athletic, que va disposar de dos bones oportunitats per avançar-se, les dos en botes d’Iñaki Williams i les dos desbaratades per Ter Stegen, molt segur.

En la primera, als 7 minuts, el porter alemany va desviar a córner un fort i intencionat xut des de fora de l’àrea del davanter local, i al 15 va resoldre amb encert un mà a mà amb el 9 de l’Athletic, que s’havia escorat molt per buscar l’angle en el seu tret per baix buscant el segon pal.

Es va equilibrar el xoc i el Barcelona va trobar la primera ocasió gairebé sense buscar-la més que en un parell de combinacions a l’àrea avortades per la sòlida defensa blanc-i-roja. Aquesta oportunitat li va arribar en un greu error d’Unai López, que va cedir al porter una pilota que semblava sense perill, però al camí era un ranc Luis Suárez, que llavors ja li feia mal el bessó. L’uruguaià va acceptar el regal, es va donar la volta i va disparar davant de la desesperada sortida d’Unai Simón, novetat a la porteria, però la pilota es va estavellar a la fusta.

Com la segona ocasió blaugrana, curiosament de Rafinha, que va haver de substituir Suárez per lesió. L’hispanobrasiler va buscar l’escaire de la porteria local amb un tret des de la dreta i fora de l’àrea que si no es va allotjar a la porteria de Simón va ser perquè el jove porter va desviar la bimba just perquè no s’emboqués entre els tres pals, piqués a la creu i sortís disparada. El Barça, que li costava crear joc, ja havia enviat dos pilotes a la fusta.

Un parell de xuts llunyans d’Unai López, la gran novetat de la pretemporada i de nou titular com l’inici de la campanya passada, i una rematada de Raúl a centrada de Capa van completar les accions ressenyables d’una primera meitat blanc-i-roja en l’arrancada, equilibrada passat el primer quart gràcies a la mobilitat de Rafinha, que es va reivindicar malgrat tenir un peu fora de l’equip.

Tot es va capgirar a la segona. L’entrada de Rakitic va donar més ofici al Barça, que va passar a dominar a plaer l’encontre. Rafinha continuava amenaçant i el croat s’unia també en atac amb dos rematades. Es van succeir més arribades a les dos àrees, malgrat que sense gairebé perill per a Simón i Ter Stegen fins que una nova de Rakitic, al minut 70, se li’n va anar alta al croat i va entrar a l’àrea en una immillorable posició.

Tampoc va encertar Rafinha, el més perillós del seu equip, nou minuts més tard, després de driblar diversos defensors en una rajola, entrar a l’àrea i trobar-se un rival que li va bloquejar el tret. Semblava que el partit s’esllanguia, però Garitano va treure Aduriz i l’etern golejador, al cap de pocs segons, no va desaprofitar l’oportunitat de començar amarat de glòria la temporada del seu adéu i infligint la primera derrota a un Barça sense Messi.

El francès Dembélé, envoltat de defensors bascos, tot just va crear perill.

El francès Dembélé, envoltat de defensors bascos, tot just va crear perill.EUROPA PRESS

tracking