SEGRE

DEPORTES

“Amb Aduriz penses que pot passar qualsevol cosa”

Valverde admet que el primer temps va ser fluix i evita criticar els jugadors

Rafinha va ser un dels jugadors que més van inquietar el porter de l’Athletic.

Rafinha va ser un dels jugadors que més van inquietar el porter de l’Athletic.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va assenyalar la primera part del seu equip com la pitjor de l’estrena de LaLiga Santander amb la derrota (1-0) davant de l’Athletic, una ensopegada que els “obliga” a millorar la manera de competir. “El nostre primer temps no ha estat bo i les millors ocasions han estat nostres, que hem estavellat dos pals, però no hem estat bé perquè ells se’ns posaven a sobre molt ràpid i nosaltres no teníem el joc”, va dir.

“En el segon hem corregit, ens n’hem anat molt més amunt, però allà hi havia molt trànsit i no hem tingut tampoc gaires ocasions clares”, va afegir com a resum del primer partit de la temporada, decidit amb un gol d’Aduriz al minut 89.

L’extècnic dels lleons es va témer el pitjor amb l’entrada del davanter. “Quan surt Aduriz sempre penses que en qualsevol jugada, qualsevol centrada, pot passar qualsevol cosa. Li he vist fer més gols com aquest. Quan anava la pilota per l’aire i l’he vist que es perfilava per a la xilena, esperava que fos massa alta però no, l’ha agafat bé.”

“Hem estat massa enrere, després a l’hora de jugar, Raúl García se n’anava de De Jong i teníem sortida amb els dos centrals. El que volíem era posar el joc al camp de l’Athletic de Bilbao, però no ho hem aconseguit”, va afegir Ernesto Valverde, que va explicar que va voler donar “continuïtat” a l’onze que va posar contra el Nàpols en pretemporada, amb Sergi Roberto i Aleñà.

“Aquell dia vam estar molt bé, li volia donar continuïtat, al saber que Busi i Rakitic són importants”, va dir. “Les derrotes sempre obliguen, has d’aprendre a competir en situacions adverses. Ho diu [autocrítica de Gerard Piqué] suposo perquè has d’aprendre a competir en situacions adverses. En el segon temps quan el partit era nostre ha fet el gol l’equip contrari, però cal competir fins al final”, va afirmar.

El tècnic no va voler centrar-se en l’actuació individual de ningú. “Tots esperem molt de molts jugadors i em quedo amb l’equip, que no ha estat tot el que esperàvem.” Sobre la sortida de Coutinho al Bayern de Munic va dir: “És una situació que ja l’any passat quan va acabar la lliga el jugador la tenia al cap. Ha sorgit això, ell ha acceptat i esperem que tingui molta sort”, va concloure.

tracking