SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Un lleidatà a Hong Kong

Borja Álvarez emprèn la seua segona aventura com a entrenador de porters en aquest país, ara a l’Eastern Long Lions || Porta la preparació del porter Yapp Hung Fai, tota una figura local

El lleidatà Borja Álvarez, a l’estadi del seu nou club a Hong Kong.

El lleidatà Borja Álvarez, a l’estadi del seu nou club a Hong Kong.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic lleidatà Borja Álvarez Buedo (Lleida, 23-11-1991) serà aquesta temporada l’entrenador de porters de l’Eastern Long Lions, un dels grans de la Premiere League de Hong Kong i que té com a objectiu guanyar la Lliga. Borja torna a un lloc que coneix bé, ja que anteriorment va exercir aquesta mateixa tasca al Southern, també de Hong Kong, on va coincidir amb un altre professional lleidatà, Joel Donés, que era el preparador físic.

“Estic a Hong Kong des del 15 de juliol”, explica Borja. “Tot va anar molt ràpid. Vaig firmar el dia 11 i el 14 ja vaig pujar a l’avió. El tècnic, el xinès Lee Che Kin, va ser campió de Lliga l’any passat i va fitxar per l’Eastern per lluitar per tot, ja que és un club que fa dos anys que no guanya res. Lee va voler canviar tot el cos i em va proposar que m’hi incorporés. Ara som a Tailàndia de pretemporada”, afegeix.

El lleidatà entrena l’actual porter de la selecció de Hong Kong, Yapp Hung Fai, tota una figura en aquest país. “Per a mi és tot un repte entrenar-lo. Ell tenia bones referències meues de l’etapa al Southern i m’ha acollit molt bé. Havia baixat el rendiment i volien un tècnic espanyol per millorar i créixer, sobretot en l’aspecte tàctic”, explica. “Estic molt satisfet ja que està anant tot molt bé i estic veient una ràpida millora. La seua predisposició al treball és brutal i té unes grans condicions.”

Borja Álvarez, llicenciat en Inef, va fer les pràctiques a l’Espanyol B amb Jesús Salvador, l’actual entrenador de porters del primer equip, i d’allà ja va anar a Hong Kong. L’any passat va estar en una acadèmia de formació a la Xina, amb Víctor Muñoz i Pichi Alonso, amb la qual va finalitzar al desembre. “Després d’un temps sense treball ara valoro moltíssim cada entrenament i també aquesta etapa m’agafa més madur. Dedico molt temps al treball, a l’anàlisi de vídeos tant d’entrenaments com de partits i a la preparació de les sessions. Treballar de manera professional m’atansa a aconseguir el rendiment que desitjo per als meus porters”, comenta.

Atesa l’anterior estada a Hong Kong, explica que “l’adaptació ha estat molt fàcil”. Reconeix també que li ve de gust treballar en equips de la Lliga espanyola. “Aquest estiu he estat a punt de firmar un parell de vegades per equips de Segona B. Vaig parlar amb un del Grup IV, però al final va mantenir l’entrenador de porters i es va tancar l’opció. També va contactar amb mi un club del Grup 2. Però la negociació s’anava retardant i al final em va sortir aquesta oportunitat de tornar a Hong Kong, i amb un projecte atractiu, i no m’ho vaig pensar. Vaig arribar un dilluns i dimarts ja firmava el contracte”, explica. “Al febrer també vaig anar a Turquia per negociar amb un club, però no em va convèncer l’oferta i no vaig firmar.”

“La gent d’aquí no se sent part de la Xina”Borja s’ha trobat a Hong Kong enmig d’un conflicte que ha portat aquesta regió administrativa especial, que manté una certa independència de la Xina, als telenotícies de tot el món. La població va esclatar el mes de juliol contra un projecte de llei d’extradició, ja arxivat, però segueixen les protestes en demanda d’una democràcia plena, amb durs enfrontaments. “La qualitat de vida aquí és bona i és un país molt segur, malgrat que ara s’han d’evitar les zones en què hi ha conflictes”, explica. “La gent d’aquí no se sent part de la Xina i els afecta molt aquest conflicte. No és agradable veure que ho passen malament per això”, afegeix.

El lleidatà Borja Álvarez, a l’estadi del seu nou club a Hong Kong.

El lleidatà Borja Álvarez, a l’estadi del seu nou club a Hong Kong.SEGRE

El lleidatà Borja Álvarez, a l’estadi del seu nou club a Hong Kong.

El lleidatà Borja Álvarez, a l’estadi del seu nou club a Hong Kong.SEGRE

tracking