Un penal al minut 100 dóna un punt a la Reial Societat

Gameiro en va malgastar un altre que hauria sentenciat el partit

Mikel Merino cau després de l’entrada de Geoffrey Kondogbia.

Mikel Merino cau després de l’entrada de Geoffrey Kondogbia.EFE/MANUEL BRUQUE

Un penal transformat per Oyarzabal al minut 100 va donar un punt a la Reial Societat davant el València després d’un xoc en què els locals, amb 1-0 en el marcador, van malgastar una pena màxima, fallada per Gameiro al minut 96, que hauria significat el 2-0. Va ser un encontre tediós i de baix ritme fins a l’1-0, però que va prendre intensitat al quart d’hora final i, sobretot, al temps afegit. La primera meitat va ser equilibrada i va tenir poc ritme, amb possessions llargues per part dels dos equips, però amb poca profunditat i sense gairebé ocasions de gol. Tots dos equips se’n van anar al descans amb un empat sense gols que reflectia per complet la igualtat mostrada fins a l’equador.

Poc va variar la dinàmica a la represa, amb imprecisions i un futbol poc intens per part dels dos equips. Quan menys intensitat tenia el duel, una penetració per la dreta va acabar amb una passada de Wass a Gameiro, que va posar l’1-0 en el marcador. El gol va revifar una mica el partit amb una Reial Societat una mica més ofensiva. El duel estava dominat pels visitants, encara que sense claredat de cara a porta i contra un València que es limitava a defensar-se. Hi va haver temps per a l’emoció, ja que a quatre minuts del final una caiguda de Barrenetxea sobre Txérixev va suposar un penal que Gameiro va enviar fora, molt amunt, en un mal llançament. El segon penal, per mà de Coquelin dins de l’àrea, el va transformar amb precisió Oyarzabal.