SEGRE

Marc Márquez afronta un nou repte per ampliar l'avantatge

Arriba al gran premi de la Gran Bretanya amb 58 punts de marge

Marc Márquez afronta un nou repte per ampliar l'avantatge

Marc Márquez afronta un nou repte per ampliar l'avantatgeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) s’enfronta aquest cap de setmana a un nou repte per intentar ampliar el seu avantatge en la classificació provisional del mundial de MotoGP en ocasió de la disputa del Gran Premi de la Gran Bretanya al circuit de Silverstone. Márquez arriba al circuit britànic, en el qual l’any passat no es va poder disputar cap de les ccurses programades com a conseqüència del mal drenatge de la pista a causa de les intenses pluges, amb un avantatge de 58 punts sobre el seu immediat perseguidor, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP19).

Dovizioso va ser, precisament, l’últim vencedor al circuit de Silverstone, el 2017, i també qui ha batut en l’última corba de l’última volta al pilot de l’equip Repsol Honda en l’últim gran premi disputat fins el moment, al Red Bull Ring de Spielberg (Àustria).

Márquez sap el que és guanyar en el traçat britànic, ja que ho va fer el 2014, però la resta de marques capdavanteres de la categoria, també doncs al triomf de Dovizioso amb Ducati el 2017 i Repsol Honda amb Márquez el 2014, s’uneixen les victòries de Maverick Viñales el 2016 quan era pilot de Suzuki, i de l’italià Valentino Rossi amb Yamaha el 2015. Així, el traçat de Silverstone no sembla un feu "inexpugnable" de cap marca i sí un escenari propici perquè el treball de posada al punt doni els seus millors resultats el dia de les curses, encara que un dels grans dubtes que assalta a tots els pilots és l’estat del nou asfalt i les seues condicions de drenatge en cas d’intenses pluges.

Durant el mes de juny passat es va procedir a l’asfaltatge del circuit per part de l’empresa italiana Drome, i encara que durant la cursa de Fórmula U que es va disputar allà van ser moltes les queixes per l’alt grau de lliscament del mateix -probablement a causa de l’excessiva joventut de tots els compostos-, el cert és que el mateix es va mostrar molt més ràpid i serà interessant veure quin és el seu comportament al llarg del cap de setmana i, el més important, si el drenatge en cas d’intenses pluges és efectiu.

Asfalt de banda, Marc Márquez arribarà a Silverstone amb ganes de revenja després de la derrota que li va infligir Andrea Dovizioso a Àustria i ells han de ser els principals protagonistes a MotoGP, encara que no els únics ja que tant Yamaha com Suzuki estan en disposició de guanyar amb els seus respectius pilots, gairebé es podria dir que amb la "necessitat" de guanyar.

Maverick Viñales és l’únic dels pilots que ha guanyat en la present temporada amb una Yamaha, igual que ho va fer amb Suzki el 2016, mentre que l’italià Valentino Rossi no aconsegueix pujar a dalt de tot del podi des d’Holanda el 2017.

tracking