NATACIÓ MUNDIAL JÚNIOR

La lleidatana Paula Juste, cinquena en els 400 lliures

Supera la seua millor marca personal i demà nadarà la prova dels 200 lliures

Paula Juste, sisena per la dreta, competeix a Budapest amb la resta de les millors promeses estatals.RFEN

La lleidatana Paula Juste va acabar ahir cinquena a la final dels 400 lliures del Mundial de natació júnior, de manera que és la millor de les representants estatals i ha batut la seua millor marca personal amb un temps de 4:10.72. Així, la nadadora del CN Lleida va repetir el lloc que va aconseguir dimarts als 400 estils i el relleu 4x200 lliures. Juste va obrir la jornada aconseguint el cinquè millor temps de la seua sèrie (4:11.83), dominada per l’australiana Lani Pallister. Amb aquest crono, la lleidatana passava a la final amb el vuitè registre, el més lent tot i que amb un marge suficient sobre la novena classificada, l’hongaresa Fabian. L’altra nadadora de la selecció estatal, Alba Herrero, no va aconseguir accedir a la final, ja que va acabar 18a a les classificatòries amb un crono de 4:17.61. A la final va sortir una mica endarrerida i al primer pas pel 50 era penúltima (29.06), davant la canadenca O’Croinin, que la va superar abans de completar els 100 primers metres (1:00.26). La lleidatana va mantenir el ritme i als 150 va superar de nou la canadenca i va atrapar la japonesa Namba (1:31.83), i es va situar a la sisena posició. O’Croinin va iniciar llavors una espectacular remuntada, que acabaria amb la medalla de plata, i al seu torn Paula Juste mantenia el sisè lloc, davant de Namba i la turca Bocekler, que va començar a flaquejar al pas per l’equador de la prova (2:03.74). Juste va mantenir la posició fins a arribar als 300 amb una marca de 3:07.60 i Bocekler la va intentar avançar als últims 100. La nadadora de 16 anys no només no va deixar que la turca la superés, sinó que també va passar la nord-americana Claire Tuggle, que va acabar setena. La medalla d’or va ser per a l’australiana Pallister (4:05.42), la plata per a la canadenca O’Croinin i la nord-americana Rachel Stege va ser l’encarregada de completar el podi. Després de la tercera prova als Mundials de Budapest i del tercer cinquè lloc, Juste afronta demà l’última de les cites programades. La lleidatana serà als 200 lliures, on haurà d’esprémer al màxim el seu pic de velocitat, ja que estarà a la 8a sèrie eliminatòria sense ser una de les favorites per a les finals, que també es disputen avui durant l’última jornada.