SEGRE

MOTOCICLISME

Rins guanya per 13 mil·lèsimes Márquez

El de Cervera va ser segon, beneficiat per la caiguda prèvia de Dovizioso

Rins guanya per 13 mil·lèsimes Márquez

Rins guanya per 13 mil·lèsimes MárquezEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Álex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) ha guanyat aquest diumenge la cursa de MotoGP en el Gran Premi de la Gran Bretanya, dotzena cita del Campionat del Món de motociclisme, amb un avantatge de tot just 13 mil·lèsimes sobre el seu compatriota Marc Màrquez (Repsol Honda), que malgrat tot ha deixat gairebé sentenciat el títol al seu favor després de la caiguda de l’italià Andrea Dovizioso (Ducati).

Tot just apagar-se els semàfors en el circuit de Silverstone, Dovizioso es va col·locar en el costat esquerre del traçat i sense buscar-ho va tenir un lleig accident, en veure’s arrossegat sense remei pel francès Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT). Va ser una arrencada atractiva, com a auguri del desenllaç taquicàrdic que hi va haver després en meta.

Els dos protagonistes de lavolta número 1, de les 20 que s’havien de donar, es van quedar fora de combat; i ambdós estaven adolorits, gràcies a un xoc que va provocar flames a la moto de 'Dovi'. Una vegada superat l’ensurt, l’afició del circuit britànic es va centrar en la intensa baralla que tenia Márquez amb el seu compatriota Álex Rins (Team SUZUKI ECSTAR).

Obtenir els 25 punts de la victòria era llavors un magnífic botí per al de Cervera, pel que va augmentar el seu ritme fins batre diverses vegades el rècord de la millor volta sobre l’asfalt de Silverstone. A cada escomesa seua, Rins replicava amb una altra nova plusmarca.

Així, el pilot de Barcelona va firmar 2:00.047 i Màrquez va contestar a 10 voltes per a la conclusió amb un millor temps 1:59.936. Mentrestant, Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha) defensava la seua tercera plaça davant els atacs del seu company d’escuderia, un Valentino Rossi que va perdre la força del començament fins ser quart en meta.

A només dos voltes per al desenllaç, Rins va treure les últimes forces i va avançar Màrquez, però el vigent campió va tornar el cop 'ipso facto'. Aquest duel va afavorir Viñales, que se’ls va tirar a sobre i va ser testimoni de luxe per al triomf definitiu del barceloní, arran d’una ofensiva per dins de la traçada i que va batre 'in extremis’el seu rival.

Després d’aquesta lluita, el segon posat li va servir a Màrquez per sumar 20 punts a la seua caseller de la classificació general; avantatja ara en 78 'Dovi', que a més va veure el mateix Viñales va aconseguir el premi extra de com atansar-se a la baralla pel subcampionat.

tracking