ELS DETALLS

La millor estrena

El Lleida suma els tres primers punts a l’inici de la Lliga després d’una gran primera part i molt sofriment a la segona || Festival del planter amb Joanet de titular i debut d’Enric Bernat i Eneko

El primer onze de la temporada del Lleida, ahir a Paterna.

El primer onze de la temporada del Lleida, ahir a Paterna.CARLES MIRANDA

El Lleida no podia començar la temporada de millor manera. Va firmar una victòria (1-2) a la Ciutat Esportiva davant del València Mestalla. Els del debutant Molo van brodar la primera meitat (0-2), portant el pes i el control del partit, encara que van passar molts conflictes a la segona, en la qual el filial valencianista, que va marcar l’1-2 als vint segons de la represa, va ser superior als lleidatans, que van veure com Sánchez, el millor dels locals, estavellava una pilota a la fusta (69’). L’àrbitre, a la darrera jugada del partit, no va concedir gol en una rematada del València (94’), després d’un monumental embolic a l’àrea, amb xuts i rebutjos, i en el qual la pilota va fer la sensació que traspassava la línia de gol, abans de ser rebutjada per un defensa lleidatà.

També va ser un partit en el qual es va reivindicar el planter blau. Fins a set del planter van entrar a la convocatòria: Joanet, que va ser el millor del seu equip, va jugar els noranta minuts i van debutar a la categoria Enric Bernat i Eneko. Cosi, Víctor Vidal, Armero i Sebi es van quedar a la banqueta. Per cert que Bernat, després de patir una dura entrada i haver de ser atès a la banda, va jugar els últims minuts amb una evident coixesa, encara que va aguantar fins al final per haver realitzat ja Molo els tres canvis.

El duel va començar molt bé per al Lleida, que pressionava força bé a dalt i aguantava fins i tot millor darrere –Adri va ser central i Soriano va passar al lateral esquerre– sense donar opcions a un València Mestalla que, en moltes fases d’aquest període, semblava lligat de mans pels de Molo. El Lleida arribava més i millor i, tret d’un un contra un de Sánchez (7’), que va resoldre bé Pau Torres, tot el perill va ser visitant. Raúl (14’) va obligar Rivero a enviar la pilota a córner i poc després (18’) arribava el 0-1. Clar penal de Guillamón a Raúl, que transformava impecablement Marc Martínez. En plena eufòria lleidatana va arribar immediatament el 0-2. Una falta que va botar Marc Martínez i que va pentinar cap enrere Adri León perquè Xemi, molt llest, batés de prop Rivero (0-2, 20’). Encara va tenir el 0-3 el Lleida en una contra iniciada per Raúl (22’) que va posar la pilota dins de l’àrea a Liberto però el porter local, atent, va desbaratar la jugada llançant-se als seus peus.

La segona meitat ja va ser una altra cosa. El València, que va sortir a totes, es va trobar amb un gol de Jordi Sánchez (46’) abans de complir-se el primer minut de joc i tot va canviar. El Lleida es va fer enrere davant la pressió local i va patir molt en córners i faltes laterals, quan va haver de recórrer a Pau Torres, que va aturar pilotes de gol a Pascu (53’), Koba (57’) i Planas (84’), a més de veure com (69’) estavellava la pilota al pal.

El Lleida, a la contra, hauria pogut sentenciar amb un xut de Raúl (47’) a porta buida, però sense angle, i en una doble rematada de Raúl i Abel Molinero (79’) que va anar fora amb el porter local ja batut. I després el gol fantasma al minut 94. Però a la Segona B no hi ha VAR.