Quintana sorprèn a Calp i Roche es vesteix de roig

‘Superman’ López va perdre el liderat al quedar endarrerit al Cim del Sol

Alejandro Valverde i Nairo Quintana, en un instant de l’etapa.

Alejandro Valverde i Nairo Quintana, en un instant de l’etapa.EFE/JAVIER LIZÓN

Nairo Quintana (Movistar Team) va sorprendre ahir i es va adjudicar en solitari la segona etapa de la Vuelta 2019, disputada entre Benidorm i Calp sobre gairebé 200 quilòmetres, i va vorejar el liderat de la general, que es va quedar per dos segons l’irlandès Nicolas Roche (Team Sunweb).

Després de la contrarellotge per equips que va obrir la ronda espanyola, la segona va ser una jornada tranquil·la, almenys fins a la breu pujada de tres quilòmetres al Cim del Sol, a 24 quilòmetres de la meta, que va trencar l’etapa. Diversos grups es van formar llavors, fins que sis corredors van agafar la davantera de la cursa i van aconseguir una vintena de segons d’avantatge, que els va assegurar la batalla pel triomf d’etapa.

El líder inicial, Miguel Ángel Superman López (Astana), es va quedar endarrerit llavors en el segon grup, cosa que el va obligar a acomiadar-se del mallot roig. Quintana, Rigoberto Urán (EF Education First), Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Fabio Aru (UAE Team Emirates) i Roche semblava que se la jugarien a l’esprint final, però Quintana va llançar el seu atac a tres quilòmetres del final, sense resposta. Les bonificacions de la línia de meta van deixar Roche com a nou líder de la classificació general, amb Quintana a dos segons.

D’altra banda, abans del començament de l’etapa, tota la caravana va retre homenatge al ciclista belga Bjorg

Lambrecht

(Lotto Soudal), mort el passat dia 5, com a conseqüència d’una forta caiguda al Tour de Polònia. Lambrecht tenia 22 anys i havia arribat a debutar a la ronda espanyola en la passada edició. Avui es disputa la tercera etapa, entre Ibi Ciutat del Joguet i Alacant, sobre 188 quilòmetres, amb dos ports de tercera categoria, encara que a priori s’espera protagonisme per als esprínters.