SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Un inici esperançador

El Lleida va jugar el ‘play-off’ les dos campanyes anteriors en què va començar guanyant fora i en una va pujar || Feia 18 anys que un tècnic debutant blau no iniciava la Lliga vencent a domicili

Molo, fent un gest diumenge passat al camp del València Mestalla.

Molo, fent un gest diumenge passat al camp del València Mestalla.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ha protagonitzat un inici esperançador de temporada al debutar amb victòria i haver-ho fet, a més, a domicili al camp del València Mestalla (1-2). Les dos ocasions anteriors en què l’equip blau havia iniciat la competició guanyant va aconseguir classificar-se per al play-off i en una va aconseguir ascendir a Segona, de nou el gran objectiu del club per a aquesta temporada.

Va ser la temporada 2013-14, la segona campanya amb Toni Seligrat al capdavant de la banqueta, a l’aconseguir vèncer al camp del Nàstic per 1-2. I més enrere, la campanya 2003-04, quan amb el tècnic Francisco Martínez Bonachera l’aleshores UE Lleida es va imposar a domicili al Ieclà (0-1). Aquella temporada l’equip va acabar aconseguint l’ascens amb Miguel Rubio a la banqueta (Bonachera va ser destituït a l’octubre) a l’acabar primer al seu grup del play-off amb Cultural Lleonesa, Celta B i Pájara Playas de Jandía.

El del planter Eneko, el segon jugador a debutar amb el primer equip nascut després del 2000

Fa dos temporades consecutives que el Lleida Esportiu guanya en l’estrena de lliga. Això mateix va passar en les dos temporades de Seligrat, la 2012-13 i la 2013-14, i en les dos es va aconseguir el play-off d’ascens. Per a Molo, el debut de lliga com a entrenador no podia haver estat millor, ja que feia divuit anys que un tècnic blau no començava guanyant fora de casa des que ho va aconseguir Carles Viladegut la temporada 2001-2002.

I no només això, sinó que ho ha aconseguit amb molt protagonisme dels del planter. El millor del partit va ser Joanet López Elo, de vint anys, al qual Molo va concedir la titularitat a l’estrena de lliga i afrontant l’aposta amb valentia. El tècnic d’Almeria va premiar la gran pretemporada del jugador hispanoguineà donant-li els 90 minuts de joc.

Un altre del planter, Eneko, va jugar una mica més de vint minuts i es va convertir en el segon jugador en la història del club a debutar amb el primer equip havent nascut a partir de l’any 2000.

El primer a fer-ho va ser la temporada passada Sebi a Sabadell. A banda de Sebi, també van ser diumenge a la convocatòria amb el Mestalla els jugadors Víctor Vidal, Cosi i Armero, formats a la base del club. I amb ells el lleidatà Enric Bernat, que va jugar.

El club, pendent de concretar més incorporacionsEl Lleida Esportiu encara no ha donat per tancada la plantilla i està pendent de més incorporacions. Les posicions que volen apuntalar-se són les d’un defensa central i un migcampista. El club encara té tota una setmana al davant –el mercat es tanca el 2 de setembre– per concretar els pròxims fitxatges, un dels quals podria produir-se avui mateix.

tracking