SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Arranca un Cadí històric

El conjunt de l’Alt Urgell, que debutarà a l’EuroCup, inicia els entrenaments de pretemporada || El tècnic Bernat Canut, seleccionador estatal sub-16, s’incorporarà quan finalitzi l’Europeu

Les jugadores del Cadí la Seu es van exercitar ahir en una doble sessió programada al Palau d’Esports.

Les jugadores del Cadí la Seu es van exercitar ahir en una doble sessió programada al Palau d’Esports.SEDIS BÀSQUET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Cadí la Seu es va posar ahir en marxa amb la primera sessió conjunta d’entrenaments de pretemporada al Palau d’Esports, a l’espera de la incorporació de Bernat Canut, que està exercint de seleccionador sub-16 a l’Europeu (vegeu el desglossament). La nord-americana Sydney Wiese, a la WNBA, va ser l’altra absència d’un grup històric, ja que les lleidatanes debutaran aquest curs a l’EuroCup, després d’assolir la temporada passada les semifinals de la Lliga Femenina.

La capitana Geo Bahí, Yurena Díaz, Irati Etxarri, Ariadna Pujol i Anna Palma són les cinc jugadores que repeteixen respecte al curs anterior, i han estat sis les incorporacions que ha fet el club de cara a l’exigent temporada: les nord-americanes Sydney Wiese i Tinara Moore, la sèrbia Jovana Nogic, la sueca Elin Gustavsson i les barcelonines Laura Peña i Lucila Pascua. Aquesta última aportarà l’experiència necessària d’una pivot amb una plata olímpica, dos medalles mundialistes i cinc a l’Europeu. A causa de l’absència de Bernat Canut, la primera sessió va estar dirigida pels seus ajudants Roger Vilaró, Xavi Miñambres i Xevi Calm, que van comptar amb tres jugadores del planter per reforçar al grup: Sònia Garcia, Laia Turu i Júlia Palomo. Les de l’Alt Urgell s’exercitaran durant les properes dos setmanes al Palau abans d’afrontar el primer partit amistós de pretemporada, el 8 de setembre contra el Mann Filter de Saragossa. Les lleidatanes es desplaçaran el dia 12 a Tolosa per al segon compromís, i el 15 disputaran el primer títol oficial, la Lliga Catalana contra el Girona. El 18 hi haurà un nou amistós a la pista del Mann Filter, i abans del debut de lliga jugaran un últim duel amb el València a Mollerussa, el 22. El 28, estrena contra l’Ensino a Lugo.

La selecció sub-16 de Canut i Anna Prim jugarà les semifinals

La selecció espanyola femenina sub-16, que dirigeix el lleidatà Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, es va classificar ahir per a les semifinals de l’Europeu de la categoria, després de superar amb comoditat Itàlia (53-73). La lleidatana Anna Prim, jugadora del Segle XXI, va tornar a tenir un paper important en la victòria del combinat estatal i va aportar 8 punts i 2 assistències. La selecció està firmant un campionat espectacular, havent guanyat els seus cinc partits (Bèlgica, Suècia, Letònia, Turquia i Itàlia) per un ampli marge. Demà, l’equip que dirigeix Bernat Canut disputarà una de les semifinals amb Rússia, que al partit de quarts va derrotar Letònia (65-63). L’altra semifinal la disputaran França i Lituània.

Les jugadores del Cadí la Seu es van exercitar ahir en una doble sessió programada al Palau d’Esports.

Les jugadores del Cadí la Seu es van exercitar ahir en una doble sessió programada al Palau d’Esports.SEDIS BÀSQUET

tracking