SEGRE

PIRAGÜISME INSTAL·LACIONS

El CSD aporta 117.000 euros al Mundial de la Seu

Va aprovar ahir la subvenció per a la reforma de les turbines dins de les obres del Parc del Segre || Es disputa del 25 al 29 de setembre

Una vista del canal d’eslàlom del Parc Olímpic del Segre que acollirà el Mundial al setembre.

Una vista del canal d’eslàlom del Parc Olímpic del Segre que acollirà el Mundial al setembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell Superior d’Esports (CSD) va aprovar ahir la concessió d’una subvenció de 117.000 euros per a la reforma integral d’unes turbines dins de les obres de remodelació del Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell, que es porten a terme des de l’any passat, a causa de l’organització del Campionat del Món de piragüisme d’eslàlom i descens esprint. En total, el CSD va aprovar ahir una partida de 500.000 euros repartida, a més del Parc del Segre, entre les ciutats de Pamplona, València, Huelva i Segòvia, que recupera la línia d’ajuts destinats a la construcció d’infraestructures per a la celebració de competicions esportives internacionals. Aquests ajuts econòmics no es convocaven des de l’any 2012. L’organització ja comptava amb aquesta subvenció, que s’afegeix a les de l’ajuntament de la Seu, la Diputació i el Govern de la Generalitat. El consistori ja va avançar el 2018 al voltant dels 150.000 euros perquè les obres poguessin començar abans de finalitzar l’any, i la Diputació hi aporta 306.000 euros, desglossats en 156.000 que es destinen a obres de condicionament i 150.000, a l’organització de l’esdeveniment. Per la seua banda, el Govern va aprovar el 23 de juliol autoritzar al Consell Català de l’Esport que atorgui una ajuda de 325.000 euros per a aquest Mundial, que tindrà lloc entre els dies 25 i 29 del mes vinent. El pressupost de les obres ronda el milió d’euros, i per la seua part l’organització dels Mundials, el d’eslàlom i el de descens esprint, que es disputaran de forma paral·lela, tenen un pressupost de 720.000 euros, que es cobriran amb aportacions de les institucions i de patrocinadors privats.

És la primera vegada des que es va inaugurar, el 1991, que el complex del Parc Olímpic del Segre afronta una remodelació global que va des del sanejament dels canals fins a la renovació dels remuntadors. Els nous remuntadors són molt més amples, al passar d’1,10 metres a 2 perquè puguin remolcar-se els bots de ràfting, i la rampa principal s’allarga diversos metres per reduir el pendent, que era del 25% i que ara passa a ser del 18 per cent. Així mateix, hi haurà un sistema antigel per a l’hivern i s’ha fet una reforma integral de les turbines de la minicentral elèctrica que gestiona el cabal.

tracking