SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

‘Superman’ López obté el liderat

Ángel Madrazo guanya l’etapa a la Sierra de Javalambre

Ángel Madrazo celebra la victòria a la Sierra de Javalambre.

Ángel Madrazo celebra la victòria a la Sierra de Javalambre.EFE/JAVIER LIZÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El càntabre Ángel Madrazo (Burgos BH) va guanyar ahir la cinquena etapa de la Vuelta, entre L’Eliana i l’Observatori Astrofísic de Javalambre, en un final en què va sorprendre els dos companys de fuga, ja que va aparèixer als metres finals, i Miguel Ángel Superman López és el nou mallot roig de líder. Madrazo semblava que patia més que Jetse Bol i que el manxec José Herrada i es va quedar tallat en diverses ocasions. Herrada va optar per no atacar al veure que Bol el seguia a roda. Això va fer que Madrazo es recuperés, arribés a ells i ataqués sense pietat. Va estar a prop de caure a terra després de ser atropellat pel cotxe del seu equip i d’emportar-se Herrada al perdre el control de la bici, però Madrazo va superar totes les adversitats. Es va desfonar al Puerto de Alcublas i a l’Alto de Fuente de Rubielos per sumar uns punts que li garantien seguir com a líder de la muntanya, però no va tenir-ne prou, amb això.

Al darrere, els més valents van ser Alejandro Valverde i Superman López, amb atacs que van moure el vesper. El colombià de l’Astana va obrir forat i després van entrar Valverde i Roglic a 12 segons, que sumat a la punxada de l’anterior líder Nicolas Roche va fer que López fos el nou home de roig.

Valverde va fer mal fins i tot a Nairo Quintana, que va anar de menys a més però va arribar a meta amb gairebé un minut perdut respecte a Alejandro i Roglic. L’etapa d’avui sortirà de Mora de Rubielos i arribarà a Ares del Maestrat (198,9 quilòmetres). Una jornada llarga i amb quatre ports de muntanya, inclosa una pujada final de 7,9 quilòmetres que no seria escenari per a un gran canvi a la classificació general.

tracking